Kategória: Aktuális.

A Fővárosi Ítélőtábla tisztességtelen piaci magatartás miatt indított versenyfelügyeleti eljárásában meghozott jogerős ítéletében megállapította, hogy az osztrák tulajdonban lévő BOMBA! ENERGY DRINK veszélyeztette a magyar tulajdonban álló HELL ENERGY Magyarország  jóhírnevét azáltal, hogy 2010-ben, a HELL szikszói palackozóüzem-beruházása során a média részére kiküldött leveleiben alaptalanul hozta korrupcióval összefüggésbe a HELL-t.

2010-ben a Bomba – a média részére összeállított tájékoztató leveleiben – korrupciós ügyekkel hozta összefüggésbe a piacvezető magyar energiaital-gyártó, a HELL szikszói palackozóüzem-beruházását. Az osztrák vállalat magyar leánycégének egyik vezető alkalmazottja, az által írt levelekben a HELL hátrányos régióbeli, 4,5 milliárdos, európai uniós és állami támogatásokkal megépülő beruházásával összefüggésben fogalmazott meg korrupció gyanút. A levelek hatására a sajtóban megjelent hírek rossz színben tüntették fel a piacvezető HELL-t és kellemetlen helyzetbe hozták a céget a beruházást finanszírozó pénzintézetek és vezető kereskedelmi partnerek előtt. Mivel azonban a megfogalmazott állítások valótlannak bizonyultak, természetesen nem voltak befolyással az üzemcsarnok megépülésére és a hazai gyártás tervnek megfelelő beindítására.

A versenytárs tisztességtelen piaci magatartása miatt a HELL versenyfelügyeleti eljárást kezdeményezett a Bombával szemben. A Fővárosi Ítélőtábla jogerős határozatában megállapította, hogy a Bomba tisztességtelen piaci magatartása veszélyeztette a HELL jóhírnevét, egyúttal sajtóközlemény általi elégtétel adására kötelezte a Bombát. Az ítéletben meghatározott nyilvános elégtétel adásra az ítélet kézbesítésétől számított 15 nap áll a Bomba rendelkezésére.
(BrandTrend)