Kategória: Aktuális.

Európában azonban mostantól nem elérhető ez a funció, adatvédelmi okok miatt.

A Facebookon korábban azért vezették be az automatikus arcfelismerő szolgáltatást, hogy az egyszerűbbé, és gyorsabbá tegye ismerőseink bejelőlését a feltöltött fotóinkon. A funkció egy a manuális megjelölésekből felépülő adatbázis alapján végezte a dolgát, azonban folyamatosan támadták miatta Facebookot, mert egy ilyen adatgyűjtés több európai ország adatvidelmi szabályzatával nem fért össze.

Már többször, többen nekimentek a Facebook fejlesztésének, most azonban Írország adatvédelmi biztosának vizsgálata pontot tett az ügy végére. Ez is kimondta ugyanis azt, hogy szabályba ütközik az automatikus felismerés, és a Facebook úgy döntött, beszünteti Európában a funkciót. Ez a vizsgálat valószínűleg azért volt hatásosabb, mint a korábbiak, mert a Facebook európai központja Dublinban van.

A közösségi oldal munkatársai azt ígérik, október 15-ig minden adatot megsemmisítenek, amely az arcfelismerő funkcióhoz tartozott, azonban később szeretnének egy olyan megoldást találni amivel újra elindíthatják a szolgáltatást.

Tovább