Kategória: Aktuális.

Az internet térhódításával, de főleg a válság utáni reklámpiac átrendeződésével egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a vállalkozások az online reklámfelületekre.

Az ingatlankínálat nagy része ma már a hirdetési újságokról áttevődött az online felületekre. Nem elég azonban jelen lenni az ingatlanportálokon, hiszen – mint minden kereskedelmi és szolgáltató tevékenységben igaz – nem mindegy, hogy egy lezárult tranzakcióra mekkora reklámköltség esik. A Duna House 2011-ben meglepte a közvetítői szektort, amikor legnagyobb hálózatként egy teljes évre kivonult egy ismert ingatlanportálról. Az ok egyszerű volt, egyéb kreatív online megoldásokkal gazdaságosabban lehetett ügyfelet találni. A gazdaságos üzemeltetés pedig végeredményben mindenki érdeke, hiszen az árazást sem terhelik a felesleges kiadások.

Az interneten látható módon jelen lenni mára már rendkívül összetett feladat lett. Elég például a közösségi oldalakat említeni, amely újra összekuszálta a reklámpiacot. Ennek a vonulatnak egy szórakoztatóbb ágát igyekszik a Duna House  kipróbálni, amikor 250.000 Ft  fődíjazású videó pályázatot indított. A vírusvideó használata ebben a szektorban a tengerentúlon igen népszerű, ott már nagyon komoly alkotásokat találni, hatalmas nézettségi és megosztási számokkal. A pályázat részvevői feltehetően azok a fiatalok lesznek, akik mára már egyre nagyobb számban egyébként is napi szinten használják –akár a telefonjuk- kameráját. A tartalmi megkötés az adott három témában rendkívül tág, így lehetőség van a meghökkentő, egyedi témaválasztásra is.
(BrandTrend)