Kategória: Aktuális és Kutatás.

A lekérdezés szerint a mobiltelefonos alkalmazásokat használó amerikaiak fele döntött már egy applikáció le nem töltése mellett annak alapján, hogy az milyen személyes adatok megosztását kérte. Tízből három felhasználó esetében pedig előfordult, hogy letörölt egy programot a telefonjáról, miután rájött, az alkalmazás túl sok adatot gyűjt róla. A kutatás rámutat, az Android és iPhone használók hasonló arányban számoltak be alkalmazások elvetéséről, illetve letörléséről. A férfiak nagyobb valószínűséggel törölnek egy már letöltött alkalmazást, de a két nem azonos arányban veti el egy aggályos program letöltését.

A fenti megállapítások alapján a Pew kutatói úgy látják, az amerikaiak meglehetősen nagy arányban törődnek az adatbiztonság kérdésével, ha a mobiltelefonjukról van szó.

Ezt támasztja alá, hogy tízből négyen készítenek háttérmentést a telefonjuk olyan adatairól, mint a névjegyzék vagy a fényképek, tízből hárman pedig teljes körű mentést készítenek az összes adatról és alkalmazásról. Az eredmények szerint tízből hárman törlik mobilos böngészőjük keresési előzményeit, és tízből közel ketten kikapcsolják a készülék helyzet-meghatározó funkcióját.
(ELTE TÁTK, BrandTrend)