Kategória: Aktuális.

Az EACA (European Association of Communications Agencies) hat modulos, először meghirdetett ügynökségi képzésének első évada lezárult az áprilisi vizsgával, melynek eredményei most kerültek nyilvánosságra. Több mint 30 országból jelentkeztek a képzésre, melyet egy magyar résztvevő is sikerrel teljesített.

Az április 19-én tartott vizsga eredményei a napokban érkeztek meg a résztvevőkhöz, akik több mint 30 országból vettek részt az EACA online ügynökségi képzésén, majd az azt követő, szintén online vizsgán. Az első tanfolyamról nagyon sok pozitív visszajelzés érkezett, emellett a szervezők is rengeteg tapasztalatot szereztek – ezek birtokában, valamint a tanulók visszajelzései alapján az EACA tovább fogja fejleszteni a képzést, hogy a következő években még hatékonyabban tudják segíteni a reklámszakma új generációját. A tanfolyam teljes anyaga hat modulból áll, amelyek abban segítenek, hogy a tanfolyam résztvevői jobban átlássák a reklámszakma olyan folyamatait is, melyek a napi munkavégzés során nem kerülnek előtérbe, hanem sokkal inkább a háttérben zajlanak. Emellett a különböző briefek értelmezése, a kreatív ötletek megvalósítása, vagy éppen az ügyfelek üzleti folyamatainak megértése is a tanagyag részét képezi.

Magyarországon csak a MAKSZ tagügynökségek dolgozói számára volt elérhető a képzés, amelyet a Maximize munkatársa, Kabai Júlia is sikerrel végzett el.
(BrandTrend)

 

Dominic Lyle, az EACA igazgatója elmondta, hogy az első képzés és vizsga tapasztalatai is rendkívül pozitívak: „Gyakorlatilag a vizsgán résztvevők több mint fele jó eredményt ért el, tíz vizsgázóból egy pedig kiemelkedő teljesítményt nyújtott, ezért szeretnék gratulálni az új generációnak az elért eredményekhez! Biztos vagyok abban, hogy a képzésen szerzett tudás birtokában még hatékonyabban tudnak majd helytállni későbbi karrierjük során.”

 

Október elsejétől lehet jelentkezni a második generációs EAC képzésre, amely az ideihez hasonlóan ismét csak a MAKSZ tagügynökségek dolgozói számára érhető el. A második kurzus záróvizsgáját 2013. február 25-én tartják.