Kategória: Aktuális.

A 2012-es Londoni Olimpia, korábbi sportesemények kapcsán soha nem tapasztalt, online és közösségi média jelenléte mellett a hétköznapi mozgással és a különböző edzésformákkal kapcsolatos információcserének, diskurzusnak is kiemelt helye van a weben. A világ legnagyobb sporteseményét „Social Olympics”, azaz „Közösségi Olimpia” névre keresztelték a londoni történésekhez kapcsolódó, korábban soha nem tapasztalt közösségi média jelenlétnek köszönhetően. Csak a hazai közmédia webes felületein 135 ezer néző kapcsolódott be valamely olimpiai szám közvetítésébe és 70 ezren töltötték le az MTVA olimpiai mobilalkalmazását. A fentiek tükrében végleg lezárult az korszak, amikor a neten való szörfözés csak nevében kapcsolódhat a sporthoz és a közösségi média használatát mintegy sztereotípiaként, a lustaság, az érdektelenség, a passzivitás fogalmaival társítjuk. Eljött az idő, amikor a mindennapjainkat meghatározó közösségi felületeket mozgásra, aktivitásra ösztönző eszközként (is) használjuk.

A 2012. április óta több mint 3000 fővel gyarapodó Aktiválódj Facebook-os közösség is hasonló gondolatok jegyében született. Az oldal a természetes, biztonságos mozgásra való ösztönzés célját tűzte zászlajára, amelyet az oldal jelmondata is hűen tükröz: „Aktívan a természet erejével”. Az Aktiválódj oldal ez év tavaszától az ún. funkcionális mozgásrendszerek bemutatásával, népszerűsítésével, ill. ezekhez kapcsolódó játékokkal: kvízekkel és fotóversenyekkel igyekszik teljesíteni fenti küldetését.
Az Aktiválódj oldal idén tavasszal megújult koncepciójának kialakításában és tartalmi frissítésében is szerepet vállaló Lakatos Péter, a funkcionális mozgásrendszerek hazai guruja, a Primal Move mozgásrendszer egyik megalkotója szintén élen jár a közösségi média aktiváló erejének kihasználásában: “A funkcionális edzés nem izmokról, annál inkább a valós, természetes emberi mozgásokról szól. A funkcionális edzést valójában nem a használt eszközök, hanem a gyakorlás által elért eredmény határozza meg.”
(BrandTrend)