Kategória: Aktuális.

A 7. évi "BrandZ Top 100 Legértékesebb globális márkák" tanulmánya kimutatta, hogy a luxus márkák márkaértéke az elmúlt évben 15%-kal nőtt.

A Milward Brown BrandZ Top 100 globális márka tanulmánya azokat a márkákat vizsgálta, amik egy kis fényűzést nyújtanak vásárlóik számára.
Néhány év takarékoskodás után a vásárlók jogosultnak érzik magukat arra, hogy luxusra költsenek.

A Louis Vuitton a legértékesebb luxus márkaként ismét bezsebelte a legelső helyet. 25.9 billió dolláros értékével a márkaértéke 7%-ot nőtt.  A Hermés a 2. a luxus kategóriában 19.2 billió dollárral 61%-os növekedést mutatott. Most globálisan a 32. helyen áll, 39 helyet jött előre. A Hermés bevétele 32.5%-kal növekedett 885.2 millió Euróra (1.2 billió dollár) 18.3%-os értékesítési növekedéssel.

The_Most_Valuable_Luxury_Brands_2012
Forrás: Milward Brown

Habár a fogyasztók bizonyos tekintetben okosabbak abból a szempontból, hogy olyan márkákat választanak – inkább megfontolt, mint magától értetődő beszerzési alapon – amire határozottan költenének,  de okosabban költenének, mondja Nick Cooper, a Milward Brown Optimor menedzser igazgatója. "A luxust egy jó beruházásnak látják, viszont a klasszikus darabok vásárlása jobban növekszik, mint a magasabb színvonalúaké. Azok, akik elnézőek ezzel szemben – beleértve a fiatal szakértőket, akik egyre jobban képtelenek házakat venni, rendelkezésre álló bevételüket a közép kategóriás luxusra költik."

Egy kis luxusra való egészséges igénnyel a márkák számos újonnan nyíló üzletre kiterjesztik a jelenlétüket, e-kereskedelmet alkalmazva és széleskörű reklámkampányokat használva.

A Prada eladásai 21%-kal növekedtek és 5.7 billió dolláros értékkel mutatkozott be a luxus rangsorban. Az elkövetkezendő három évben a márka évenként 80 üzlet nyitását tervezi. Ezek közül a legtöbb Prada üzlet lenne, hogy kifejezze az általános divatot a luxus márkák között, valamint egy szorosabb márka kontrollt szeretnének.

A szakmabeli tudás minősége, az örökség valamint a történelem kulcsfontosságú tényezők a luxus márkák sikerességében. Ennek eredményeként sok nagy márka, mint például a Chanel, Louis Vuitton és a Prada, egy útmutatást készítenek a brit gyapjú, lábbeli és bőrgyárak számára. A "Made in Britain" elnevezés egy globális vonzerővel rendelkezik, ami hozzásegítette a luxus márkákat ahhoz – mint például a Burberryt – hogy élvezzék Kínában az egészséges értékesítést és már gyorsan növekedő, középosztálybeli piacokra terjesszék ezt ki.

A 2012-es rangsorolás bebizonyította az erős márkák erejét, az új cégek növekedési helyzetét, de természetesen biztosítási politikával is rendelkeznek a nehéz időkre. "A luxus cégek a márka menedzsmentet, mint egy kritikus hatáskört ragadják meg, hogy hosszú távú anyagi értéket teremtsenek" – tette hozzá Cooper.
(BrandTrend)