Kategória: Aktuális.

 "…Jó kedvvel, bőséggel…" – ha nem itt élnénk, ha nem ismernénk álmunkból felriadva is a szövegkörnyezetet, mi jutna eszünkbe e szavak kapcsán? Legalapvetőbb jogaink, méltóságunk, legőszintébb vágyaink? És mi minden még?

Az ARC arra kéri a pályázókat, hogy rendelkezzenek szabadon e három szóval! Helyezzék az ismert kontextusba, vagy kezeljék attól függetlenül azokat! Bátran emeljék új környezetbe, társítsanak hozzájuk bármit. Mindezt tegyék a SZABAD alkotás és véleménynyilvánítás jegyében.

A pályázati kommunikációban az ARC egy lengyel művész, Mieczyslaw Teodorczyk 1955-ben készült plakátjának parafrázisát használta fel. A 12. ARC kommunikációjának megtervezésében és megvalósításában az ARC, a Kuzin Vizuális Műhely és a Kostil Kostil vettek részt. A közös gondolkodásból előállt képet Tóth Andrej festette vászonra.

12_arc

A 12. ARC főtámogatója az ELMű-ÉMÁSZ áramszolgáltató csoport, amely az alkotó energiák pártolását tűzte zászlajára. Az idei ARC témát az energiacég szolgáltatja "Magyar spiritusz" címmel.

Mi mindenre képes a kreatív energia? Szent-Györgyi Albert, Gábor Dénes, Bolyai János, Csontváry Kosztka Tivadar, Kaffka Margit, Polcz Alain, Bartók Béla néhány kiemelkedő alakja a magyar zseninek. Talán az ő nevük is hozzájárult ahhoz, hogy a magyarságról kialakuljon a "találékony nemzet" sztereotípiája. De nem minden egyedi ötlet, zseniális találmány találja meg útját a nagyközönséghez. Sőt, talán tisztában sincsenek alkotóik azzal, hogy egyedit, különlegeset hoztak létre. Egyszerű, hétköznapi emberek, akik nem világmegváltó céllal, pusztán csak a maguk kedvére, vagy közvetlen környezetük életének megkönnyítésére alkottak. Az unikális dolgokban, legyenek komolyak vagy könnyed hangvételűek, mindig megcsillan a szellem!

A "Magyar spiritusz" felhívásra érkező plakátok hőse olyan ember legyen, aki bár nem tett szert világhírre egyedülálló megoldást eszelt ki valamely problémára.

A pályázat kiírói a pályázói korhatárt kibővítették. Most már 14 éves kortól lehet pályázni.

ARCostársak: ELMű-ÉMÁSZ, Nyílt Társadalom Intézet, MAHIR Cityposter, HVG, Adobe, HTC, Kuzin Vizuális Műhely, Ringier, Pesti Est, HG.hu, Trend Guide és sokan mások, akik együttműködnek az 12. ARC pályázat és kiállítás megvalósításában.

A pályázatok leadási határideje: 2012. július 3.
A pályázattal kapcsolatos minden további információ, úgymint a pályázat módja és feltételei, valamint a nyertes alkotások díjazása megtalálható a kiíró weboldalán, a www.arcmagazin.hu oldalon.

2012 szeptemberében, a zsűri által kiválasztott plakátok az Ötvenhatosok terén tekinthetők majd meg.
(BrandTrend)