Kategória: Aktuális.

A Cisco most bemutatott kutatása azt vizsgálta, hogy a cégek mennyire nyitottak és felkészültek arra, hogy a munkavállalóik saját eszközeiket használják a munkavégzéshez. Az Egyesült Államokban, 600 informatikai és üzleti vezető körében végzett Cisco IBSG Horizons Study című felmérés eredményei szerint az informatikai részlegek elfogadják, sőt, esetenként fel is karolják az úgynevezett „hozd a saját eszközöd” (BYOD, Bring Your Own Device) modelt, amelynek keretében az alkalmazottak a privát életükben már megszokott eszközeiken dolgoznak.

A felmérés eredményeinek közzétételével egyidejűleg a Cisco olyan intelligens megoldásokat és lehetőségeket mutatott be a vállalatok és a szolgáltatók számára, amelyekkel képesek a legtöbbet kihozni a mobilitás élményéből az irodában, otthon vagy akár útközben.

A felmérés szerint a legtöbb vállalat már lehetővé teszi a saját eszközök használatát cégen belül: a válaszadók 95%-a nyilatkozta, hogy cégük valamilyen formában engedélyezi a saját eszközök használatát a munkahelyen. A felmérés egyben arra is rámutat, hogy egy szellemi dolgozóra előreláthatólag átlagosan 3,3, hálózathoz csatlakozó eszköz jut majd 2014-re, szemben a 2012-es 2,8-as átlaggal.

Az informatikai vezetők számára a legnagyobb kihívás az, hogy egyensúlyt teremtsenek a biztonsági és támogatási követelmények, illetve a BYOD nyújtotta költség- és hatékonysági előnyök között.

A megkérdezett informatikai vezetők több mint háromnegyede (76%) nyilatkozott úgy, hogy a BYOD-modell valamelyest vagy kifejezetten előnyös cégeik számára, de egyben komoly kihívást is jelent az informatikai részleg számára.
(BrandTrend)