Kategória: Aktuális.

A 2011-ben napvilágot látott "Hogyan dönt a döntéshozó?" kutatásból az látszott, hogy a magyarországi döntéshozók egy része önkritikus saját személyét illetően. Sokan közülük több szegmensben is fejlesztendőnek ítélték magukat annak érdekében, hogy jobb döntéshozóvá váljanak.

Számos elemet felsoroltak a kutatásban, amely problémát jelentett számukra. Azonban a megoldáshoz igénybe vett eszközök – különösen a problémák és a fejlesztendő területek ismeretében – nem mindig a leghatékonyabbak voltak.

36%-uk ráadásul abban hitt, hogy egyedül úrrá tud lenni minden nehézségen.

Bár a gazdasági nehézségek immáron évek óta tartanak, egy januárban lezárt – 835 munkáltató válaszaira épülő – másik kutatás azt mutatta, hogy a menedzsment fejlesztése igencsak háttérbe szorul a 2012-es tervek alapján.

Márpedig a vezetőkön nagyon sok múlik. Nem mindegy, hogy beletörődnek-e a nehézségekbe, avagy megpróbálnak változtatni a helyzeten és akár saját magukon. A vezetői képességek vagy képességhiányok felismerése, különböző eszközökkel történő fejlesztése sok szervezet jövőjének záloga lehet.

– Miért is olyan nehéz mégis a segítségkérés? 
– Miként lehet megfelelő szakértő segítséggel sokkal könnyebben leküzdeni  a nehézségeket?
– Hogyan lehet ezáltal sokkal eredményesebb valaki?
– Miért és hogyan érdemes elindulni az önfejlesztés útján?
– Észreveszik-e mások a változást?
– Hol térül meg a coaching?
– Melyek a leggyakoribb tévhitek és félreértések a coachinggal kapcsolatban?

Többek között ezekre a kérdésekre ad választ a DÖNTÉSHOZÓK FÓRUMA üzleti reggelije május 29-én, melynek címe: "MIT ADOTT NEKEM A COACHING?" Négy olyan vezető beszél őszintén saját példájáról, aki nem félt igénybe venni coachot.

Hogy ki a négy vezető? Mi a pontos program? Ki és hogyan vehet részt a reggelin? Minden információ ITT található.