Kategória: Aktuális.

A hagyományos márkázott filmek a szponzoráció és a termékelhelyezés körül forognak.

Most első alkalommal készül olyan film, amely az ügyfelet soha nem látott mértékben vonja be a filmkészítés kreatív folyamatába. A közönség az előkészítő munkálatoktól kezdve a film befejezéséig folyamatosan befolyásolhatja a film helyszínét, a szereplők nevét vagy a filmzenét, sőt lehetősége nyílik szerepelni is a filmben.

resized__650x701_Asger_Leth

Asger Leth filmrendező és a Deutsche Telekom minden egyes európai piacra, így Magyarországra is kihívást jelentő feladatokat dolgoz ki, és biztosítja, hogy a közönség egész Európában részese lehessen a cselekménynek.

Matt_Greenhalgh

A "Move On" alapforgatókönyvét a díjnyertes forgatókönyvíró Matt Greenhalgh készíti. A történet egy férfi európai utazásáról és küldetéséről szól, melynek során egy titokzatos ezüst aktatáskát kell leszállítania, és minden körülmények között megvédenie.

A forgatókönyv nagy hangsúlyt fektet a felhasználók bevonására. Greenhalgh folyamatos jelenléte lehetővé teszi, hogy Leth-szel együttműködve a közönség kreatív ötletei és kezdeményezései bekerüljenek a filmbe, és valóra váltsák Leth elképzeléseit.

A DT Csoport országainak mobilinternet szolgáltatására és szakértelmére támaszkodva, a milliók által nap mint nap használt eszközök és szolgáltatások segítségével  az európai, köztük a magyar felhasználók egy virtuális casting-ügynök bőrébe bújhatnak, felmérhetik a filmes helyszínek adottságait, és művészeti igazgatóként támogathatják Leth és  csapata munkáját ebben az egyedülálló kreatív utazásban.

"Rendkívül izgatott vagyok, hogy ilyen sokan részesei lehetnek a kreatív utazásnak, és hogy ezrek dolgozhatnak rajta egész Európában. Úgy vélem, valami egészen különlegeset és lebilincselőt fognak létrehozni, és véleményem szerint ez lehet a filmkészítés egyik jövőbeli útja." – mondta Asger Leth.

Miközben a hagyományos márkázott filmek a szponzoráció és a termékelhelyezés körül forognak, a "Move On" készítése közben a DT és Leth inkább a közönség bevonásának határait fogják feszegetni.
 
A DT mobilinternet termékei és szolgáltatásai szintén kulcsfontosságú szerepet játszanak a "Move On" elkészítésében, hiszen ezek biztosítják az összeköttetést Leth és csapata, valamint az európai felhasználók között, miközben kielégítik az információ- és forrásigényeket, hiszen a produkció forgatása 8 országban 30 napon át zajlik.

"A Move On végső soron egy utazás története, egy férfi küldetéséről szól, akinek út- közben mindig egy lépéssel a többiek előtt kell járnia. Európa egyik legnagyobb  mobil- internet szolgáltatójaként nagyban hozzájárulunk az emberek közötti kapcsolatteremtéshez. Asger és a Move On találkozása a filmkészítés, a műszaki követelmények, a kommunikációs igények és a fogyasztók egyedülálló bevonása tekintetében magától értetődő partnerségnek tekinthető." – mondta Hans Christian Schwingen, a Deutsche Telekom márkastratégiai és marketingkommunikációs igazgatója.

A résztvevő DT piacok Magyarország mellett Albánia, Ausztria, Bulgária, a Cseh Köztársaság, Hollandia, Horvátország, Macedónia, Montenegró, Németország és Szlovákia.
(BrandTrend)