Kategória: Aktuális.

A Magyar Mobiltárca Szövetség célja, hogy hazánkban a lehető leghamarabb elérhetővé váljanak azok a szolgáltatások, amelyek a mobiltelefonok használatának új dimenzióját nyitják meg a felhasználók előtt.

A Magyar Mobiltárca Szövetség tagjai között a három nagy mobilszolgáltató mellett a legnagyobb bankok és pénzintézetek, illetve más, a mobiltechnológiai innovációkban érdekelt gazdasági szereplők is megtalálhatók. Az iparági együttműködéssel hazánk a mobiltárca megoldást bevezetők éllovasai közé kerülhet. Az iparágak közötti összefogás a biztonsági szabványok lefektetése, és az egységes megoldás bevezetése mellett pilot projektek végrehajtását is szolgálja. A szövetség 2012. június 12-én szakmai konferenciát is tart, ahol a résztvevők mindent megtudhatnak a mobiltárca technológiai és üzleti kérdéseiről, valamint betekintést nyerhetnek a kereskedelmi bevezetésig tartó időszak feladataiba.

"Legfőbb célunk, hogy szaktudásunkat és piaci erőnket egyesítve a mobiltárca szolgáltatás mielőbb elérhetővé váljon és elterjedjen Magyarországon" – mondta Pukler Gábor, a Magyar Mobiltárca Szövetség elnöke. "A mobil NFC technológiára épülő mobiltárca megoldás jövő évi kereskedelmi indítása és a működéshez szükséges ökoszisztéma sikeres felépítése a mobilszolgáltatók és a többi piaci szereplő kompromisszumkészségétől is függ."

Az NFC rövidítés olyan centiméteres hatósugarú, vezeték nélküli kapcsolódási technikát takar, amely lehetővé teszi, hogy két, vagy akár több digitális eszköz érintés nélkül, biztonságosan adatokat cseréljen egymással. A telefonba átköltöző pénztárca is ennek az eljárásnak köszönhetően válhat valóra.

"Az együttműködésen alapuló modell mindig sokkal hatékonyabb és eredményesebb, mint a különutas megoldások" – nyilatkozta Lemák Gábor, a szövetség főtitkára. "A későbbi növekedés üteme most, a bevezetést megelőző időszakban dől el. Úgy gondoljuk, hogy minden piaci szereplőnek érdeke, hogy részt vegyen az alapok lefektetésénél."

A Magyar Mobiltárca Szövetség tagvállalatai a nemzetközi tapasztalatok felhasználásával közösen dolgozzák ki azokat az egységes üzleti, műszaki és biztonsági ajánlásokat és szabványokat, amelyek a hazai rendszer alapjául szolgálnak majd. Az együttműködéssel hazánk az elsők között vezetheti be a mobiltárca szolgáltatást Európában.
(BrandTrend)