Kategória: Aktuális.

"A gazdaság romló teljesítménye, a hirdetési piac további visszaesése 23 százalékos árbevétel-növekedés mellett 271 milliós veszteséget eredményezett" – mondta Szauer Péter vezérigazgató a társaság mérlegzáró közgyűlésén.

A HVG Kiadó ezért úgy döntött, hogy a hetilap és a hvg.hu további megerősítésére koncentrál, ugyanakkor néhány kiadványt megszüntet, illetve integrál.

Megszűnik például a Mai Piac és a Bautrend a hozzá kapcsolódó internetes szájtokkal együtt.

A hírportállal integrálva, azt erősítve működik tovább a tematikus szájtok jelentős része, például az Ecoline, a Techline, az Autómenedzser tematikus szájt, a mitörtént.hu és a Hírszerző.

A Hírszerző tavaly júliusban profilt váltott és hírportálból véleményszájttá vált, azonban így sem találta meg valódi funkcióját, mivel időközben a hvg.hu véleményoldala is felfejlődött. A Hírszerző beolvasztása a híportálba így logikus lépés a kiadótól, bár költségtakarékosság szempontjából kevés hasznot hozhat, mivel az Index úgy tudja, hogy az összes ott dolgozó munkatársat átveszi a hvg.hu. A Hírszerző önálló lapként való megszűnése az index információi szerint már májusban megtörténhet.
(index, BrandTrend)