Kategória: Aktuális.

A Bazilika és a Parlament között külön erre az alkalomra kiépített versenypálya mentén közel százezer érdeklődő követte nyomon a versenyautók dübörgését és lehetett szemtanúja az év egyik legizgalmasabb budapesti utcai programjának.

button_budapest_2012_5

A Forma-1-es futamot a Vodafone Magyarország vezérigazgatója, Diego Massidda nyitotta meg köszöntőbeszédével, melyet a Vodafone McLaren Mercedes csapat versenyzőjének és a Hungaroring sztárjainak, így a rally, WTCC és Lotus Ladies sorozat pilótáinak különleges autó-motor sport bemutatója felváltva követett. 

resized__650x448_button_budapest_2012_4

A közmédia 24 operatőrt, 35 alkotói stábtagot, 10 műsorvezetőt és 10 szerkesztőt, azaz összesen 160 főt vezényelt a helyszínre, valamint 38 különféle típusú kamerát, négy közvetítő kocsit és egy látványstúdiót vetett be a helyszínen, hogy azok is élvezhessék a háromórás autó-motor sport parádét, akik nem tudtak kilátogatni a fesztiválra. Így az odalátogató közel százezer fesztiválozó mellett az egész országnak lehetősége nyílt arra, hogy május elsején délután a belvárosi sebességrekord megdöntésének szurkolhasson.

button_budapest_2012_2

A várakozásokhoz mérten a nézőknek nem kellett csalódnia: Jenson Button három ízben is végigszáguldott az 1,6 kilométer hosszú versenypályán, megközelítve a 200 km/h-ás sebességet. A 2009-es Forma-1-es világbajnok emellett különleges látványelemekkel is elkápráztatta a nézőket amikor a Bajcsy-Zsilinszky út és Alkotmány utca kereszteződésében többször is a gumikat csikorgatva pörgette meg Vodafone McLaren Mercedes versenyautóját.

button_budapest_2012_7

"Nagy öröm volt számomra Budapest belvárosában egy ilyen nagyszabású és különleges programokat felvonultató fesztiválon részt venni" – mondta el Jenson Button, a Vodafone McLaren Mercedes csapat pilótája. "Nagyon élveztem a délutáni futamot, amit nemcsak az tett különleges élménnyé, hogy a megszokott Forma-1-es versenypályáktól eltérő helyszínen, gyönyörű épületek között autózhattam, hanem az is, hogy olyan sebességgel száguldhattam végig Budapest belvárosában, amire eddig tudomásom szerint csak a Vodafone megújult hálózata volt képes."

button_budapest_2012_6 

A Vodafone Magyarország amellett, hogy kiemelkedő sportszponzor – ami lehetővé tette, hogy Jenson Button szereplésével megszülethetett a Vodafone Belvárosi Nagydíj – több vállalati felelősségvállalási program megvalósítója is, és kiemelkedő fontosságúnak érezte, hogy a Vodafone Magyarország Alapítvány Főállású Angyal programja által támogatott gyermekek képviselhessék hazánkat Jenson Button és a Vodafone Belvárosi Nagydíj közönsége előtt.

"Ezzel a különleges programokat felvonultató rendezvénnyel a Vodafone hálózatmodernizációjának sikeres lezárását ünnepeltük együtt az országgal" – mondta Diego Massidda, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója, az első futam elindítása után. "Úgy gondolom, hogy a Vodafone megújult hálózatának kiváló minőségét és a mobilinternet sebességét tökéletesen szimbolizálta a Vodafone Belvárosi Nagydíj ma délutáni csúcsprogramja, azaz Jenson Button száguldása a belvárosban."

button_budapest_2012_1

Az eseményt záró ceremónián megtörtént a nagy találkozás is Jenson Button és a Magyar Férfi Vízilabda Válogatott tagjai között, amikor Hosnyánszky Norbert és Szívós Márton búcsúzóul egy, a válogatott által dedikált labdával erősítette meg meghívásukat Jenson Button felé a londoni olimpia döntő meccsére.

Dr. Beck György, a Vodafone Magyarország elnöke a következőképpen nyilatkozott: "Nagy örömünkre szolgált, hogy a Vodafone hálózatmodernizációjának ünnepén a négy napos Vodafone Kezdj El Valami Újat Hétvégével 9,5 millió ember számára adtunk új élményt. Hiszen nem csak személyesen a rendezvényre látogató több tízezer embernek, de a speciális mobiltelefonos online adással és a közmédia csatornáin élőben közvetítve további milliókhoz juttattuk el a Vodafone Belvárosi Nagydíj élményét. A Vodafone Magyarország vadonatúj hálózata is képes ugyanerre, hiszen 9,5 millió magyar lakosnak tettük elérhetővé pont egy hónapja a XXI. századi mobiltechnológiát szinte mindenütt az országban, olyan helyeken is, ahol eddig a mobilinternet senki számára nem volt elérhető."

A programsorozat honlapján a Vodafone nem mindennapi élő közvetítéssel lepte meg a rajongókat a Vodafone Belvárosi Nagydíj közvetítésével. A www.kezdjelvalamiujat.hu oldalra látogató több tízezer magyarnak és számos külföldi felhasználónak lehetett része abban az egyedi élményben, melyet csak az online közvetítések során élhettek át a nézők: a Vodafone stábja kamerát szerelt a Vodafone McLaren Mercedes autóba, 360°-os panorámaképet adott és levegőből is közvetítette a Vodafone Belvárosi Nagydíjat egy különleges szerkezet segítségével.
(BrandTrend)