Kategória: Aktuális.

Emellett a MATESZ-tagok újraválasztották az elnökségbe Gajdos Istvánt (Axel Springer Budapest Kft., Logisztikai és terjesztési igazgató), Hivatal Pétert (MTG Metro Grátisz Kft., vezérigazgató) és Tóth Szilárdot (Mindshare Médiaügynökség Kft., ügyfélkapcsolati igazgató). Elnökségi póttagként Baján Zoltánt (Pannon Lapok Társasága, terjesztési vezető), Dr. Zsuffa Pétert (Inform Média Kft., terjesztési vezető) és Hinora Ferencet (Hinora Marketing Group, vezérigazgató) választották meg, míg a jelölőbizottság tagjai közé Németh László (Grabowski Kft., kereskedelmi igazgató) került be.

A kizárásra a Pesti Est közleményben reagált:

"A hírben foglaltakkal szemben a Pesti Est Kft. már 2010-ben jelezte kilépési szándékát és a nyomtatott piac több mint 90 százalékához hasonlóan 2 éve nem is vesz részt a MATESZ auditban, adatot nem szolgáltat, adatot nem kap, illetve tagdíjat sem fizet. Ennek megfelelően az auditálási szabályok súlyos megsértése részünkről fogalmilag kizárt.
 
Az EST MEDIA termékei egy reorganizációs folyamat végén új sales struktúrában, új értékesítési csapattal szolgálják ki partnereiket. Hirdetési felületeit azonos módon, azonos kutatási adatok alapján (a piac által elfogadott Nemzeti Olvasottság Kutatás mérése) – melyek szerint pl. az EST MEDIA lapjai2011 harmadik negyedévi olvasottsága nőtt – értékesíti. A negyedévenkénti olvasottsági adatok a partnerek számára megfelelő módon igazolják vissza a megcélzott közönség elérését. Az újabb csatornákkal  – pl. mobilEST – a médiavállalat fő márkáitól további erősödést vár. Úgy gondoljuk, hogy az olvasókhoz platform függetlenül, XXI. századi módon kell eljuttatni a szabadidő eltöltésére vonatkozó tartalmakat. Ez lehet az EST MEDIA további fejlődésének és egyben hirdetői elégedettségének is a kulcsa."
(BrandTrend)