Kategória: Aktuális.

Az a versenyautó, amellyel május elsején 14 órától Jenson Button rója a köröket a Bazilika és a Parlament között, már úton van Budapestre.

vodafone_f1_2

A világsztár pilóta és autója mellett azonban több tucat versenyautó parádéjának is szemtanúi lehetnek a nézők. 

vodafone_f1_1

A Vodafone az egy hónappal ezelőtt átadott vadonatúj hálózatát ünnepli az ország lakosaival a Vodafone Kezdj El Valami Újat Hétvége ingyenes 40 órányi program-sorozatával, köztük a Vodafone belvárosi Nagydíjjal is április 28. és május 1. között.

vodafone_f1_3

Fülöp Szilvia, a Vodafone sajtófőnöke, s az események egyik főszervezője elmondta: "A fesztivál mintegy 40 órányi programján a Forma 1 világát idéző különleges programelemekkel készülünk és a rendezvény előkészítésén és helyszínein közel 1000 ember dolgozik. Az ingyenes rendezvényeken a látogatók olyan közel kerülhetnek az autósport elitjéhez, mint korábban még soha. Úgy gondolom, a magyar motorsport képviselő és az általuk elért kiemelkedő eredmények nagyszerűen szimbolizálják azt a teljesítményt, sebességet és megbízhatóságot, amit az új Vodafone hálózat nyújt ügyfeleinek."

Kovács Katalin, a Vodafone másik főszervezője, aki Jenson Button személyes programját szervezi, s annak minden percéért felel hozzátette: "A McLaren team és maga Jenson Button is nagy izgalommal készül a budapesti futamra, hiszen ilyen nagyszabási városi bemutatón még sohasem vettek részt. A pálya kialakítása és biztonsága miatt az 1,6 kilométeres pályát közel 7 kilométeres dupla kordonnal vesszük körül. A pályán való történéseket magyar és angol oldalról egy-egy irányító vezényli le."

A nagydíjat, valamint a Kossuth és Erzsébet téri május elsejei koncerteket is élőben közvetíti az m1 és a Kossuth Rádió.
"A legtöbb olyan program, amely az igényes és színvonalas szórakoztatást szolgálja, számíthat arra, hogy a közszolgálati média partnerként áll mellé. Nekünk fontos, hogy hűséges nézőink és hallgatóink is részesei legyenek minden olyan országos jelentőségű kulturális, sport, jótékonysági kezdeményezést támogató vagy a társadalmi kapcsolatokat erősítő eseménynek, CSR akcióknak, amely hazai és multinacionális vállalatok, vagy civil szervezetek kezdeményezésére születik meg. Részvételünk mértékét és gyakoriságát csak a ránk vonatkozó törvényi szabályozás és saját kapacitásunk határozza meg. A Vodafone eseménysorozatát, különösen a Vodafone Belvárosi Nagydíjat fentiek alapján méltán a támogatható sport, valamint kulturális eseményként közvetíthető sorozatnak tartjuk." – mondta el Cserháti Ágnes, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szóvivője.