Kategória: Aktuális.

A fesztivál különleges programjai arra buzdítják a látogatókat, hogy próbálják ki magukat és tudásukat, és kezdjenek bele valami olyanba, amiben korábban még nem volt részük. Akik így tesznek és részt vesznek az új élmények kipróbálásában, azoknak esélye van a legjobbként, vagy a legszerencsésebbként beállni a Vodafone McLaren Mercedes teambe a boxutcába, vagy éppenséggel meglengetni a rajtzászlót a Vodafone Belvárosi Nagydíjon.

Ez a program a rendezvénysorozat csúcspontja, május 1-jén délután 2 és 5 óra között, amelyen a Forma-1 2009-es világbajnoka, Jenson Button Vodafone McLaren Mercedesével valószínűleg belvárosi sebességcsúcsot fog dönteni. A három órás autósport show-ban a Hungaroring királyai is bemutatót tartanak, így a rally, WTCC, Lotus Lady pilóták is felvonulnak a Bazilika-Parlament útvonalon. A több mint 40 órányi ingyenes szórakoztató programot kínáló négy napos rendezvényre több tízezer látogatót várnak a szervezők.

A híres épületekkel övezett környezet ad különlegességet a bemutatónak. Jenson Button, a Vodafone McLaren Mercedes pilótája, a 2012-es világbajnokság esélyese elmondta: "Nagyon érdekes érzés lesz ezen a különleges futamon szerepelni, és végigszáguldani Budapest belvárosában olyan sebességgel, amire csak a Vodafone vadonatúj hálózata képes. Arra is izgatottan készülök, hogy a Magyar Vízilabda válogatott tagjaival mérhessem össze a tudásom és lőhessek kapura a Vodapolo alkalmazás segítségével. Úgy tűnik, én is kipróbálhatok majd valami újat ezen a hétvégén, nemcsak a Kezdj El Valami Újat Hétvégére látogatók."

Az autósport rajongóknak minden valószínűség szerint a Fashion Streeten berendezett Vodafone McLaren Mercedes Rajongói utca lesz a törzshelyük, ahol bemutatkozik a Vodafone McLaren Mercedes 2011-es F1-es autója és a csapat versenyzéshez használt ruhatára is. A látogatók ráadásul nemcsak beleláthatnak egy boxutca életébe, hanem aktív részeseivé is válhatnak és kipróbálhatnak valami nagyon újat: a Tágítsd látóköröd programon Forma-1 bukósisak-szimulátorral bárki átélheti a verseny izgalmait.

A valós boxutcai körülményeknek megfelelően kialakított depóban a rajongók kereket cserélhetnek egy valódi Forma-1-es autón, vagy bepattanhatnak egy versenyautóba is, hogy egy profi szimulátor segítségével róják a köröket. A Versenyezz a másodpercekkel! és a Gyorsulj a legjobbakkal! játékok legeredményesebb résztvevői tribünről élvezhetik a május 1-jei Vodafone Belvárosi Nagydíjat, sőt a legjobb szerelőcsapat és a legjobb pilóta személyesen is találkozhat Jenson Buttonnel.

A Mutasd egy új arcod! greenbox stúdióban a rajongók a Vodafone McLaren Mercedes Forma-1-es versenyautójával fotózkodhatnak és megoszthatják ismerőseikkel a legjobb felvételeket.

Az Erzsébet téren kiépített Hungaroring utcában az autósport hazai sztárjaival, Michelisz Norberttel, Szalay Balázzsal, Talmácsi Gáborral és Wéber Gáborral lehet találkozni.

Az Akvárium zöld területein a látogatók digitális vízilabda bajnokságon vehetnék részt, ahol a szervezők arra buzdítják őket, hogy keljenek versenyre a Vodafone Vodapolo okostelefon alkalmazás Lóbapróba játékában Hosnyánszky Norberttel, illetve Szívós Mártonnal, a férfi vízilabda válogatott tagjaival.

A Tekerj le mindenkit! Goldsprint versenyben a vállalkozó kedvűek kipróbálhatják, hogy mennyi idő alatt tudnának kerékpárral virtuálisan eljuttatni egy csomagot a Vodafone Belvárosi Nagydíj versenypályájának céljába. Érdemes lesz beletaposni a pedálba, mert a legjobb eredményt elérő bringás személyesen találkozhat Jenson Buttonnal.

A Legyél te is Sztárséf! programon Stahl Judit a konyhaművészet titkaiba avatja be vendégeit. A Pöttöm Programok pedig a legkisebbek szórakoztatásáról gondoskodik.

A Vodafone színpadon a Gombold újra 3D-ben! divatbemutatón a látogatók megtekinthetik a nagysikerű Gombold újra! divatverseny legjobb alkotásait. Délutánonként Social DJ-k szórakoztatják a közönséget, olyan zenékkel, amelyeket a látogatók választanak ki a Vodafone zenetárából. Ráadásul esténként a Told hangosan! program idejére a közönség soraiból bárki DJ-vé avanzsálhat, és a színpadra léphet a Vodafone DJ kurzusának elvégzése után. A legjobb Jenson Buttonnel is találkozhat.

A fesztivál csúcspontját a Bajcsy-Zsilinszky úton és az Alkotmány utcában kialakított 1,6 kilométer hosszú versenypályán rendezett május 1-jei Vodafone Belvárosi Nagydíj jelenti majd, melynek keretében számtalan motorsport sorozat képviselői mellett Jenson Button három ízben is végigszáguld majd a verseny miatt újraaszfaltozott burkolaton, elérve az akár 200 km/h-ás sebességet is. A futamok rendkívül izgalmasnak ígérkeznek, különösen, hogy városi pályáról van szó: 60 pályabíró – 30 zászlós és 30 műszaki mentő – gondoskodik majd arról, hogy mindenki teljes biztonságban élvezhesse a parádét.

A Vodafone több, kimondottan erre az eseményre megalkotott okostelefonos alkalmazása mellett, a Guide@Hand idegenvezető szoftverrel is készül az eseményre: az iPhone-on és Androidon is elérhető ingyenes alkalmazás programajánlót, térképet és érdekes információkat kínál a fesztivállal kapcsolatban.
A rendezvényen a Vodafone partnere és kiemelt médiatámogatója az MTVA. A Vodafone Belvárosi Nagydíjat az m1 közszolgálati televízió és a Kossuth Rádió élőben közvetíti.
(BrandTrend)