Kategória: Aktuális.

A Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (MAKSZ) idén 13. alkalommal rendezi meg az Arany Penge kreatív fesztivált, amelyre 15 különböző kategóriában lehetett nevezni.

A versenyre 69 ügynökség és ügyfél küldte be a pályázatát, közülük az Ogilvy & Mather volt a leglelkesebb 27 nevezéssel, őket a kirowski Isobar követi 23 pályázattal, harmadik helyen az ACG reklámügynökség áll 18 nevezéssel, míg a Laboratory 17 nevezéssel a 4., a DDB 16 nevezéssel az 5. legtöbbet nevező. A legaktívabban nevező ügynökségek mellett 4 olyan ügynökség volt még, melyek minimum 10 pályázattal indulnak a megmérettetésen.

A kategóriák népszerűségi listájának első helyén szereplő Filmes megoldásokba 51 nevezés érkezett. A második legkedveltebb a Digitális kategória volt 35 pályázattal, míg a harmadik helyen holtverseny alakult ki – az Outdoor és Rendezvényes megoldások közt, ahova egyaránt 27 nevezést adtak le. Emellett igen népszerű volt a Nyomtatott megoldások kategória is, ami csupán egyetlen nevezéssel maradt le a lista harmadik helyéről.

Aczél László, a MAKSZ elnöke elmondta: "Nagyon büszke vagyok, hogy a kedvezőtlen piaci trendek ellenére idén sem csökkent az Arany Pengén a nevezési kedv. A beérkezett közel 300 pályamunka a legrangosabb hazai reklám fesztivál 13 éves történetének nevezési csúcsa. A díjazott pályamunkák alapján az elmúlt években már egyértelműen látszott, hogy a magyar kreatívipar nemzetközi színvonalú munkákra képes. Bízom benne, hogy sikeres nevezéseinket idén is számos nagy nemzetközi verseny döntőjében látjuk majd viszont."

A zsűrizés idén is kétfordulós lesz, első körben egy szakmai előzsűri online értékeli a versenyben lévő pályamunkákat, majd egy második körben a főzsűri választja ki a győztes alkotásokat. A díjátadó gálát május 25-én este rendezik meg.
(BrandTrend)