Kategória: Aktuális.

Sherilyn S. McCoy április 23-án lép hivatalba, vezérigazgatóként és a vállalat igazgatótanácsának tagjaként.

Az 53 éves Sherilyn (Sheri) McCoy 30 évig dolgozott a Johnson & Johnsonnál, ahol karrierjét a vállalat Gyógyszer- és Fogyasztói üzletágak, valamint a Tudomány és Technológia Vállalati Iroda és Információs Technológia divíziók alelnökekét fejezte be.  Olyan márkák tartoztak a felügyelete alá, mint a Neutrogena, az Aveeno, a Lubriderm, a Clean & Clear és a ROC.

Fred Hassan, az AVON igazgatótanácsának vezetője így nyilatkozott a kinevezésről: "A testület széleskörű keresés folytatott a világszínvonalú jelöltek között a direkt értékesítés, a kiskereskedelmi és a fogyasztói ágazatok területén, és Sheri bizonyult a legjobb választásnak az Avon jövőjét illetően. Sheriben megvan a stratégiai szemlélet és a finomra csiszolt operatív készségek együttes ereje, e mellett nemzetközi és vezetői tapasztalattal rendelkezik. Bízunk benne, hogy felülmúlva az új kihívásokat, Sheri vezetése alatt az AVON sikeresen teljesíti majd hosszú távú célkitűzéseinket."
 
Ahogy azt a vállalat már korábban bejelentette, Andrea Jung, az AVON jelenlegi elnök-vezérigazgatója az új vezérigazgató beiktatása után továbbra is a vállalat elnöki pozícióját tölti majd be. "Nagyon örülünk, hogy olyasvalaki kezébe kerül az AVON vezetése, mint Sheri." – nyilatkozta Andrea Jung. "A Johnson & Johnsonnál töltött évek alatt Sheri nagyban különböző márkákkal, fogyasztókkal, disztribúciós csatornákkal és üzleti modellekkel rendelkező egységeket vitt sikerre. Meglátja és engedi kibontakozni a tehetséget, motiválja és inspirálja az embereket. Örömmel várom, hogy támogathassam Sherit vezérigazgatói minőségében"- tette hozzá Andrea Jung.

"Hatalmas megtiszteltetés és öröm számomra, hogy csatlakozhatok az AVON-hoz – egy olyan vállalathoz, amely ikonikus márkával rendelkezik, telis-tele lehetőségekkel. Az AVON páratlan értékesítési erővel rendelkezik világszerte több mint hat millió fős tanácsadói hálózatával és irigylésre méltó földrajzi lábnyomával. Nagyon várom, hogy elkezdhessük a munkát a csapattal, hogy egy olyan tervet dolgozzunk ki és hajtsunk végre, amely a vállalat további növekedését szolgálja majd." – mondta Sherilyn McCoy.
(BrandTrend)