Kategória: Aktuális.

A Hyundai a 2012-es New York-i Autókiállításon mutatta be a Santa Fe modell új generációját.

A Hyundai szabadidőjárműve kívül és belül egyaránt megújult, új funkciókkal és új technológiával gazdagodott, továbbfejlesztett motorjai pedig az eddiginél is takarékosabbak, ezért az idén nyártól forgalmazott modell, vonzó megjelenésű, kifinomult alternatívát jelent az európai vásárlók számára.

Ami nem változott már a harmadik generáció óta, az a Santa Fe elnevezés. A 2000-ben bevezetett Santa Fe a mai napig világszerte csaknem 2,56 millió példányban talált gazdára, csak Európában több mint 350 000 darabot adtak el belőle.

MY13_Santa_Fe_01

A Hyundai várakozásai szerint az új generációs modell tovább erősíti a márka stabil pozícióját a szabadidőjármű piacon, és 2013-ban, az értékesítés első teljes évében több mint 5 százalékos piaci részesedésre tehet szert Európában.

A harmadik generációs Santa Fe formatervében tetten érthető a Hyundai folyékony szobrászat formanyelvének hatása, ám a modell egyedi formai koncepciót alkalmaz: a "Storm Edge" filozófia a viharok kialakulása során létrejövő, erőteljes és dinamikus természeti képeket hivatott visszaadni.

MY13_Santa_Fe_02

A modell merész, méretes felületeivel harmonizáló, kifinomult vonalai az eddiginél férfiasabb, agresszívebb és karakteresebb megjelenéssel ruházzák fel az új generációs Santa Fe szabadidőjárművet.

Az európai vásárlók háromféle hajtáslánc közül választhatnak. Az új, kivételesen takarékos, Euro6 kompatibilis, 2,0 literes ‘R’ VGT dízelmotor 150 lóerőt ad le, átlagos CO2-kibocsátása csupán 155 g/km. A 2,2 literes dízelmotort takarékosabbra hangolták, így az immár kategóriájának legtisztább üzemű tagja, széndioxid-kibocsátása mindössze 145 g/km.

New_Generation_Santa_Fe_Teaser__1_

Az európai kivitelű modell a mindenre kiterjedő fejlesztőmunkának köszönhetően optimálisan igazodik az európai autóvezetők ízléséhez és elvárásaihoz. A módosítások kiterjedtek a kormányműre, a kerékfelfüggesztésre és a fékrendszerre; az egyedi beállítások révén javult az autó stabilitása nagy sebességnél, valamint nőtt a vontatóképessége is.

Mint minden új európai Hyundai modell, az új generációs Santa Fe is megkapja a Hyundai felülmúlhatatlan Tripla 5 garanciális csomagját, amely ötéves, kilométer-korlátozás nélküli garanciát, ötéves asszisztencia-szolgáltatást, valamint öt éven át érvényes, évenkénti műszaki átvizsgálást foglal magában.

"Az eredeti Santa Fe európai keresettsége az évek során stabilnak bizonyult, hála a modell minőségének, praktikumának és kiváló ár-érték arányának. A most bevezetendő, új generációs Santa Fe megőrizte elődjének legfontosabb erényeit – a praktikus, tágas belteret és a megbízható műszaki tartalmat -, ugyanakkor minden téren jóval többet nyújt a vásárlóknak. Naprakész, friss formatervével, gazdaságosabb motorjaival, fokozott utaskomfortjával és az eddigieknél is jobb minőségével az új generációs Santa Fe egy olyan, minden téren vonzó ajánlat, amely elődjének sikereire építkezik, ugyanakkor érzelmi szempontból annál is szélesebb közönséget szólít meg" – mondta Allan Rushforth, a Hyundai Motor Europe alelnöke és ügyvezető igazgatója.

A Hyundai várakozásai szerint az új generációs Santa Fe egy szélesebb demográfiai megoszlású, új ügyfélcsoport – többek között egykori prémium szabadidőjármű-vásárlók – számára bizonyulhat vonzó ajánlatnak.

Modern, urbánus formavilága erőteljes, dinamikus és kifinomult személyiséggel ruházza fel az új generációs Santa Fe-t, amelynek karosszéria-formája egyértelműen azt sugallja, hogy biztonságos és praktikus, egyszersmind kifinomult járműről van szó.

Az új generációs Santa Fe egy sor olyan intelligens funkciót vonultat fel, amelyek kényelmesebbé és praktikusabbá teszik az autót a vezető és utasai számára, és ezáltal valóban stresszmentes utazási élményt biztosítanak.
(BrandTrend)