Kategória: Aktuális.

 Végül 58 pályamű felelt meg a kritériumoknak. A pályázat díjait ünnepség és workshop keretében adták át a nyerteseknek. A workshopon a pályázók az újságírás jövőjéről beszélgettek  Lambert Gábor (Figyelő), Mucsányi Marianna (Inforádió), Stier Gábor (Magyar Nemzet) és Javorniczky István (BKF Újságírás Központ) társaságában.

Milyen az a világ, amelyben élnek ők, az ötvennyolc középiskolás diák az ország különböző részeiből, aki pályaművet küldött a BKF ennek a korosztálynak kiírt riportversenyére? Egyszerre lehangoló és reménykeltő. Látják korunk problémáit, megélik és elszenvedik azokat, de írásaikban felcsillan a remény.

A Magyar Nemzet oldalán két írás olvasható: Péter Natália "Anya, milyen kirándulás ez?" című cikke menekülésről és beilleszkedésről, valamint a különdíjas Olasz Sándor "Gazdagság, fél szegénység" című pályaműve a jövő nemzedék problémáiról.

A fent említettek mellett, most a díjazott és kiemelkedő pályaművek, a verseny honlapjáról letölthetőek online kiadvány formájában a http://bkf.hu/riportverseny/ címen.
(BrandTrend)