Kategória: Aktuális.

Stratégiai  központokba rendezi 2012. április 2-tól üzleti tevékenységeit a Ringier. 
A Blikk, a Sport, a Női és az Ifjúsági Network tevékenységeit valamint a televíziós műsorgyártást összevonva egy új szervezeti egységbe, a Szórakoztató és Sport üzletágba szervezi a Ringier. 

A Szórakoztató és Sport üzletág igazgatója, Papp Gábor, aki korábban a Blikk Csoport lapigazgatója volt. Az üzletágon belül továbbra is Titkó Zsuzsanna felel a magazinok irányításáért.

A tevékenységek támogatására központi Marketing és üzletfejlesztési osztály jön létre. A Marketing és üzletfejlesztési osztályt Domán Éva, korábbi Sport Network lapigazgató vezeti. Feladatkörébe tartozik minden print és online termék marketing tevékenysége, a piackutatás, az üzletfejlesztés és a rendezvények, beleértve az eddig elkülönülten működő Népszabadság marketingtevékenységét is.

Ezzel egyidejűleg a Ringier összevonja a Népszabadsággal HR és jogi  osztályait is. Az új, közös HR és Jogi osztály vezetője Dr. Németh Mónika, aki eddig a Népszabadság Zrt. vezető jogtanácsosa volt.
Összevonásra kerül a Népszabadság és a Ringier hirdetés-értékesítése is. A közös hirdetési igazgató Miczinkó Katalin, aki eddig a Ringier hirdetési osztályát irányította.

Hanák Tamás a Népszabadság Zrt. általános vezérigazgató-helyettesként folytatja munkáját és átveszi a Népszabadság operatív vezetését Mihók Attila elnök-vezérigazgatótól.

"A Digitális, a Szórakoztató és Sport üzletágak valamint az ezt támogató központi Marketing és üzletfejlesztési és a közös hirdetési osztály létrejöttével a Ringier a kiemelten fontos stratégiai pontokra tud fókuszálni, mind a core business, mind az új üzleti irányok területén. A tavaly novemberben összevont pénzügyi, kontrolling, terjesztési, IT és műszaki osztályok sikeres és hatékony működése után a közös HR és jogi osztály létrehozásával a Ringier és a Népszabadság teljes infrastruktúrális összevonása megtörtént, ezzel gyorsabb, egyszerűbb és lényegesen hatékonyabb osztályok segítik a tartalomelőllítást és a közös hirdetés-értékesítést is. Közel két év után a Népszabadság Hanák Tamás személyében újra dedikált operatív vezetőt kap, ami egyrészről segíteni fogja a Népszabadság integrációját a Ringier rendszerébe, másrészről pedig kiemelt vezetői figyelmet biztosít Magyarország vezető közéleti napilapjának." – mondta Mihók Attila, a Ringier ügyvezető igazgatója, a Népszabadság elnök-vezérigazgatója.
(BrandTrend)