Kategória: Aktuális.

A divatbemutatókat mintegy 3 ezren látták élőben a helyszínen, és több ezren követhették figyelemmel a Vodafone által biztosított online közvetítést.

A Gombold Újra! Divat a magyar kortárs öltözéktervezési pályázat fődíját Farkas Anett nyerte öltözék, valamint a MIMM, vagyis Nagy Móni és Hendzsel Ilona kiegészítő kategóriában. A Design és hagyomány pályázat nyertese Somogyi Alett lett öltözék és Vitányi Anna kiegészítő kategóriában.

gomboldujra

Az élő, online közvetítésre leadott közönségszavazatok alapján a Vodafone Smart Store különdíját Erdei Gergely kapta, így ő tervezheti az okostelefon üzlet következő munkaruha kollekcióját. Különdíjat vehetett még át Molnár-Madarász Melinda (BKK), Söptei Eszter (Black Box Concept Store), Szűcs Ágnes (OurStyle Boutique), Kalácska Zsanett (WAMP) és Domokos Mihály (Fashion Issue).

A Gombold Újra! Divat a magyar második öltözéktervezési pályázatot a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium megbízásából a Design Terminál Nonprofit Kft. hirdette meg 2011 novemberében. A résztvevők feladata valamely magyar viselettörténeti érték átírása volt kortárs, mai trendeknek megfelelő formába. A kezdeményezés célja, hogy az eredményesen pályázó fiatal tervezők számára elősegítse önálló vállalkozás elindítását, sikeres piacra lépésüket és termékeik ismertségét, hozzájárulva ezzel a magyar kreatív ipar fejlesztéséhez. A pályamunkák válogatásakor a szakmai zsűri figyelembe vette azt is, hogy a kollekciók mennyire építhetők be a forgalmazók mindennapi viseleteket tartalmazó kínálatába. A rendezvény létrehozásában közreműködött a Moholy-Nagy Művészeti Egytem, a Hagyományok Háza, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége, a Samsung és a Vodafone.

A Gombold Újra! szombat délelőtti konferenciáján mutatták be "A magyar divat 1116 éve" című, a szervezők gondozásában megjelent angol és magyar nyelvű albumot, amely a magyar viselettörténetet dolgozza fel. A kiadvány mától a könyvesboltokban is elérhető.
(BrandTrend)