Kategória: Aktuális.

A cannes-i fesztivál szervezői bejelentették a Design, Film Craft és Radio Lions zsűri elnökeit.

Bruce Duckworth, a Turner Duckworth UK kreatív igazgatója vezeti idén a Design Lions zsűrizését. Bruce barátjával, David Turner tervezővel 1992-ben alapította a Turner Duckworth dizájnügynökséget, Londonban és San Franciscoban nyitottak irodát. Pályafutása során több mint 200 dizájn díjat nyert, köztük egy Cannes Lions Grand Prix díjat, amit a Coca-Colának készített kampánya miatt ítélt neki a zsűri. Munkái számos dizájn könyvben és magazinban jelentek meg világszerte.

Ivan Zachariast, a londoni Stink rendezőjét kérték fel a Film Craft Lions zsűri vezetésére. Ivan Kelet-Európa egyik legérdekesebb és leginnovatív rendezője. Legnépszerűbb munkái között megtalálhatjuk a Hondának készített "Impossible Dream", a Land Rover megbízásából készített "Born Free" és a VW Beetle "Smile" reklámszpotokat is. Ivan a világ legtöbb díjat nyert reklámfilm-rendezője, akinek több mint 100 trófeát, köztük 7 arany oroszlánt ítéltek oda.

Rob McLennant, Dél-Afrika egyik vezető kommunikációs ügynökségének, a BBDO kreatív igazgatóját választották a Radio Lions zsűri elnökének, aki összesen 35 Cannes Lions díjjal büszkélkedhet. Az elmúlt években a cannes-i fesztiválokon 6 Grand Prix díjat nyert. Rob nevéhez számtalan emlékezetes kampány fűződik, ilyen az "Any color you can think of" Dulux, a "Get a girlfriend" AXE és az "Accident avoidance" Mercedes kampány is.
(BrandTrend)