Kategória: Aktuális.

Stefano Marzano az fehéráru üzletág legismertebb és legkiemelkedőbb vezető tervezőinek egyike. Az elmúlt 20 évben a Royal Philips Electronics vállalat tervezési igazgatójaként dolgozott. Emellett 1998-ig a milánói Domus Academy professzora volt, 1999 és 2001 között pedig a Politecnico di Milan vendégprofesszoraként oktatott. Számos formatervezéssel kapcsolatos könyv szerzője és szerkesztője.

stefano_marzano_electrolux

Az újonnan kinevezett dizájn igazgató a European Design Leadership Board, valamint több formatervezési iskola tanácsadó testületének tagja. A Technische Universiteit Eindhoven Ipari formatervezési karán a tanácsadó testület elnöke, valamint a THNK, a The Amsterdam School of Creative Leadership alapító dékánja. A Sapienza Universitá di Roma és a Hong Kong Polytechnic University Stefano Marzanot a Formatervezés tiszteletbeli doktora címmel tüntette ki. 2005-ben a Businessweek által megnevezett négy legjobb globális vezető között volt, innováció kategóriában, 2001-ben pedig elnyerte a World Technology Network díjat, formatervezési kategóriában.

Az Electrolux stratégiájának legfontosabb eleme továbbra is a fogyasztók véleményén alapuló, innovatív és gondosan megtervezett megoldások fejlesztése. Stefano Marzano több évtizedes tapasztalata, és kreativitása hozzájárul ahhoz, hogy a tervezési, a kutatás-fejlesztési és a marketing területek szoros összhangban dolgozzanak együtt a teljes fejlesztési folyamat során. Így még jobban szem előtt tarthatók az ügyfelek és a fogyasztók igényei, melyekre, a globális vezetésnek köszönhetően, a vállalt az eddigieknél gyorsabban tud majd reagálni.

Henrik Otto, az Electrolux globális tervezési részlegének alelnöke továbbra is megmarad jelenlegi pozíciójában, felettese Stefano Marzano lesz.
(BrandTrend)