Kategória: Aktuális.

Ali Shah 1996-ban azt követően csatlakozott az Ericssonhoz, hogy a virginiai George Mason Egyetem Információtechnológia szakán doktorátust szerzett.  2003-tól a Rádiófrekvenciás tervezőmérnöki szolgáltatások üzletág igazgatója volt, ebben a pozíciójában több mint kétszáz – az Ericsson észak-amerikai ügyfelei programjainak tervezését, hangolását és optimalizációját végző – mérnök irányításáért felelt. Shah 2007-től az észak-amerikai régió Stratégia és Marketing szervezetében a szélessávú stratégia igazgatójaként és Principal Solutions szakértőként az Ericsson piacvezető szerepének megszilárdításán dolgozott.

Az Ericsson Magyarország új vezérigazgatója számos szabadalmat dolgozott ki a rádiós hozzáférési hálózatok, a spektrummenedzsment, lefedettség ellenőrzés, hálózattervezés és optimalizálás témakörökben. A magyarországi leányvállalat vezetői pozícióján felül, Ali Shah a közép-európai üzleti régió műszaki igazgatója is.
"Nagy várakozással tölt el, hogy az Ericsson Magyarország kiemelkedő képességeire támaszkodva én is hozzájárulhatok az Ericsson közép-európai sikereihez." – nyilatkozta Ali Shah.
"Meggyőződésem, hogy Ali Shah szakmai tapasztalata és széleskörű ismerete a telekom iparág területén jelentős mértékben segíti majd a közép-európai régió üzleti növekedését, erősítve az Ericsson jó hírnevét Magyarországon." – fogalmazott a kinevezés kapcsán Emil Nilsson, az Ericsson közép-európai régiójának vezetője.

Ali Shah-hal egy időben érkezik a magyar vállalathoz Charlotte Karlsson, az Ericsson K F Központjának új igazgatója. A matematikus-közgazdász végzettségű vezető 2001-ben csatlakozott az Ericssonhoz, azóta számos különböző műszaki, technológiai pozícióban dolgozott a vállalatnál. 2009 és 2011 között az Ericsson Verizonért felelős üzletágának alelnökeként a Verizon kereskedelmi hálózatának (LTE, CDMA, GSM) támogatásáért felelt Észak-Amerikában. Charlotte Karlsson Sinisa Krajnovicot váltja az Ericsson budapesti K F Közponjának igazgatói székében, aki Stockholmban, az Ericsson Központjában folytatja pályafutását.
"Megtiszteltetés számomra, hogy egy ilyen sikeres Központ vezetői pozícióját vehetem át. Örömömre szolgál, hogy része lehetek ennek a csapatnak." – emelte ki Charlotte Karlsson kinevezése kapcsán.
(BrandTrend)