Kategória: Aktuális.

Mi passzol egy elegáns kéknyelűhöz? A halhoz valóban csak fehérbor illik? És tényleg megöli a bort a fokhagyma, vagy van olyan bor, amelyik meg tudja támasztani az erős zamatokat? A bor és a gasztronómia összefüggéseit firtató kérdésekre szakszerű választ kaphatnak a vendégek szeptember 21-én, az idei első borszerdán, amikor is a fehérborok lesznek terítéken. Az alapötlet immár harmadik éve változatlan: az Agrármarketing Centrum és a Nemzeti Bormarketing Alap által támogatott akcióban részt vevő vendéglátóhelyek idén is várják azokat, akik szívesen fogyasztanának minőségi magyar borokat féláron az ebéd vagy a vacsora mellé.

A szeptember 21-i borszerdára már csaknem száz étterem regisztrált. A jelentkezés továbbra is nyitott, így érdemes az éttermek listáját böngészni (www.borszerdak.hu), a helyeket lefoglalni, a borlapokat átnézni, és rákattintani az esemény facebook-oldalára is, ahol nyereményjáték várja a látogatókat. A játékos kedvű borszerdázó vendégeknek csak annyit kell tenniük, hogy beküldik fényképüket (amint éppen borszerdáznak) a borszerdák hivatalos facebook-oldalára. A beküldött fotók sorsoláson vesznek részt.

swarovsky

A játék fődíja egy egyedi készítésű Swarovski kristályékszer, Császár Babett alkotása, amit a tokaji fehérborok ihlettek.

"A borszerdák kitűnő alkalmat nyújtanak a legjobb magyar borok kóstolására, a minőségi magyar borkészítés világának megismerésére. A részt vevő éttermek ajánlásai emellett a borok harmonikus gasztronómiai beágyazását is biztosítjá." – vélekedik Horkay András, a WSET-akkreditációval rendelkező boriskola, a CEWI (Central European Wine Institute) igazgatója. Az éttermi borozás alkalmával a bor és a társaság élvezetét a hely atmoszférája, a gasztronómiai élmény és az emelkedett hangulat is fokozza. Gasztronómiai szempontból is praktikus ez a megoldás, hiszen az éppen kinézett ételhez hozzá lehet igazítani az italt – vagy éppen ellenkezőleg, a kóstolni vágyott borhoz a húst, halat, salátát, desszertet. Aki biztosra akar menni, célszerű az interneten is kutakodnia, hiszen ma már szinte minden vendéglátóhely működtet saját honlapot, ahol az aktuális bor- és étlap is megtalálható általában.

Az idei év másik borszerdáját november 9-én tarják – ekkor a vörösborok kerülnek majd terítékre.
(BrandTrend)