Kategória: Aktuális.

A hvg.hu már most is a legtöbb – naponta 200 – hírrel szolgálja ki olvasóit a hazai online lappiacon, és a nyáron komoly erősítést hajtott végre Itthon és Világ rovatánál, hogy olvasói a legmagasabb színvonalú hírszolgáltatást kapják hazai és nemzetközi közéleti ügyekben. Szeptemberben a lap a Gazdaság, a Vállalkozás és a Vélemény rovatainak megerősítésével folytatja az átalakulást.

A Gazdaság rovat célja a hazai és nemzetközi makrogazdasági folyamatok hátterének bemutatása és a döntéshozók megszólaltatása. A rovat olvasói így még közelebb kerülnek a pénzügyi döntéshozók motivációinak megértéséhez, valamint könnyebben eligazodnak a gazdasági döntési folyamatok hátterének és következményeinek világában. A rovat a hvg.hu teljes közönségének érhetően és érdekesen mutatja be ezeket a folyamatokat, miközben rávilágít az ígéretek és tettek, a szándékok és teljesítmények közötti esetleges különbségekre.

A Gazdaság rovathoz hasonlóan megújul a hvg.hu Vállalkozás rovata is, ahol így a hazai vállalkozók megbízható tájékoztatáshoz juthatnak az őket és cégeiket közvetlenül érintő valamennyi területről, a bürokráciától kezdve, egészen a finanszírozásig. A Vállalkozás rovat azt tűzte ki céljául, hogy olyan hazai cégeket és vezetőiket is bemutatja, amelyek, illetve akik valamilyen okból különlegesek vagy épp tipikusak a magyar gazdaság derékhadát adó mikrovállalkozások, illetve kkv-k között. 

Bogar_Zsolt

A hvg.hu Gazdaság rovatát szeptembertől Bogár Zsolt vezeti, aki korábban a Magyar Narancs, az [origo] és az MR1-Kossuth Rádió munkatársa volt, és a Magyar Narancsban megjelent cikkeiért háromszor nyerte el a Minőségi újságírásért-díjat. Az új rovatvezető az MR1-Kossuth Rádió reggeli közéleti műsorának, a 180 percnek a szerkesztői székéből került a hvg.hu gazdasági rovatának az élére.

Szintén a hvg.hu-hoz igazolt  Szabó M. István, aki eddigi pályafutása során a Magyar Narancsnál, az Élet és Irodalomnál és a Kreatívnál dolgozott. Szakterületei közé tartoznak az IT-üzletág és az energetikai szektor vállalatai, valamint a közösségi közlekedés. 2006-ban a MÁV helyzetéről a Magyar Narancsban megjelent cikksorozatáért elnyerte az oknyomozó újságíróknak járó legrangosabb hazai elismerést, a Gőbölyös Soma-díjat.

A szeptember 11-én induló, új Vélemény rovat naponta hiteles véleményformálók tényekkel alátámasztott, naprakész írásaival látja el a hazai közélet iránt érdeklődő, a politikai, gazdasági folyamatok mögötti háttérre, a legismertebb magyar és Magyarországot ismerő külföldi szerzők álláspontjára kíváncsi olvasókat. A hvg.hu Vélemény rovatának megújításakor olyan elismert intézetek munkatársainak tudására és tapasztalatára támaszkodik, mint például az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet. Az érdeklődők olyan szerzők munkáival találkozhatnak, mint Majtényi László, Martin József, Neményi László, Seres László és Tamás Gáspár Miklós.
A szólásszabadság iránt elkötelezett hvg.hu Vélemény rovata a szabad véleménynyilvánítás bázisává kíván válni a rohamosan változó hazai online lappiacon. Ennek jegyében szeptember közepétől a hvg.hu csapatát erősíti az Indextől augusztusban távozott Tóta W. Árpád, aki az utóbbi évtizedben a hazai internetes közösség és a magyar média legismertebb, legtöbbet idézett és legnépszerűbb publicistáinak és bloggereinek egyikévé vált.
(BrandTrend)