Kategória: Aktuális.

A Telekom Austria Group M2M GmbH minden M2M-mel kapcsolatos témában a Telekom Austria Group illetékes központjaként funkcionál. "Az M2M reményteljes fejlődés elé néz. Néhány év múlva teljesen természetes lesz majd, hogy autók, háztartási készülékek, és szolgáltatói intézmények online kapcsolatban lesznek egymással. Ezen az innovatív üzleti területen már időben új üzleti modellek meghonosítójaként pozicionáljuk magunkat." – mondja Dr. Hannes Ametsreiter, a Telekom Austria Group és az A1 ügyvezető igazgatója.

Az új M2M társaság a kezdeti fázisban összesen nyolc olyan ágazatra koncentrál, amelyben az M2M érdekes lehetőségeket kínál: autóipar, szórakoztató elektronika, egészségügy, logisztika és szállítmányozás, kiskereskedelem és fizetési rendszerek, biztonsági- és megfigyelő rendszerek, ipari automatizálás, valamint energia. "A Telekom Austria Group évek óta a közép- és kelet-európai vállalati ügyfelek megbízható partnere a kommunikációs megoldások terén" – magyarázza Bernd Liebscher, a Telekom Austria Group M2M GmbH ügyvezető igazgatója. "Az adatkommunikációra és elszámolási rendszerekre vonatkozó átfogó know-how-nkat most egy új és fejlődő üzleti területtel kapcsoljuk össze."

Az új vállalat a nemzetközi vállalati ügyfelekre összpontosít

A Telekom Austria Group M2M GmbH a jövőben a projekttervezéstől a megvalósításon át az M2M alkalmazások üzemeltetéséig kínálja ügyfeleinek M2M területen jártas szakembereinek speciális tudását az értékteremtési lánc minden pontján. A Telekom Austria Group közép- és kelet-európai piacai biztosítják az új vállalat európai léptékű értékesítési és marketingtevékenységének alapját. Ebből adódóan az egyes, nemzetközi vállalatokon belüli helyi kezdeményezések irányítása és koordinálása is a vállalati tevékenység részét képezi.
"A Telekom Austria Group M2M GmbH az ügyfelekkel és partnerekkel együtt szeretné az M2M alkalmazások jelentős potenciálját hozzáférhetővé tenni." – magyarázza Bernd Liebscher. "Ennek érdekében modulárisan felépített szervizszolgáltatást kínálunk, amely nagyfokú rugalmassága és a különböző volumenű megbízásokhoz való illeszthetősége révén minden vevői igényt ki tud elégíteni." Ennek megvalósítását segíti, hogy a Telekom Austria Group M2M GmbH saját piacain a legjobb hálózati lefedettséggel és nemzetközi roamingpartnerek kiváló hálózatával rendelkezik.

A hálózati gépek nagy potenciálja

Az M2M-piac jelentős növekedési fázis kezdetén áll: a szakértők előrejelzése szerint 2020-ig kb. 20−50 milliárd készüléket kapcsolnak össze egymással. "Az összekapcsolás túlnyomórészt SIM kártya segítségével történik." – tudjuk meg Bernd Liebschertől. "Az új M2M alkalmazások fejlesztése révén a jövőben nem csak egy SIM kártyánk lesz a telefonunkhoz, a PC-nkhez vagy a táblagépünkhöz, hanem mindenki sok kártyával rendelkezik majd a legkülönbözőbb készülékekbe beépítve." A keretfeltételek is pozitívan befolyásolják az M2M kínálatot: egyrészt kedvezően alakul az árszerkezet a hardverek alacsony és tovább csökkenő darabköltségének, valamint az egyre kifinomultabb és hatékonyabb szervizplatformoknak köszönhetően, másrészt az EU aktuális jogi keretfeltételei is elősegítik az olyan M2M-es innovációkat, mint például a "Smart Metering" és az új gépkocsik esetében kötelező "Emergency Calls" funkció.

M2M – A dolgok internete

M2M-nek nevezzük azt a fajta adatkommunikációt, amely a végkészülékek és egy központi információs platform között automatikusan jön létre. Így például állapotinformációk (egy hűtőkonténer hőmérséklete, egy jármű helyzetének adatai, hibajelzések az üzemi normáktól való eltérés esetén stb.) továbbíthatók. Az adatátvitel SIM kártyák segítségével történik, de a végkészülékek többnyire nem mobiltelefonok, hanem a mindenkori felhasználási célra kialakított hardverek.

Az alkalmazási lehetőségek az ipari mérő- és vezérlőrendszerektől az automatizálási és nyomkövető (Track & Trace) rendszereken keresztül a hibajelzési és biztonságtechnikai megoldásokig terjednek. Az M2M alkalmazása a költségmegtakarítás mellett a folyamat-optimalizálást is elősegíti, így olyan innovatív üzleti modellek kialakítása válik lehetővé, mint például a kilométerfüggő gépkocsi felelősségbiztosítás ("pay as you drive"). "A végfelhasználók és az üzleti vevők számára rendelkezésre álló, csaknem korlátlan felhasználási lehetőségek az M2M-et az információ- és kommunikáció-technológiai ágazat egyik legizgalmasabb területévé teszik. A Telekom Austria Group M2M GmbH aktívan részt fog venni a fejlesztésekben." – nyilatkozza Bernd Liebscher.
(BrandTrend)