Kategória: Aktuális.

A program keretében a cég – amelynek 382 millió ügyfele van több mint 30 országban – technikai szakértelmet, pénzügyi és logisztikai támogatást nyújt majd  a feltörekvő amerikai technológiai vállalatoknak, ezzel is segítve őket, hogy minél gyorsabban megvalósíthassák kísérleti fázisban lévő projektjeiket a Vodafone globális hálózatán keresztül.

A Vodafone első, teljesen integrált mobil kutatás-fejlesztési központjának küldetése az alábbiakban foglalható össze:

• A startup vállalkozások, kutató-fejlesztő laboratóriumok, egyetemek és a kockázati befektetők portfóliójában megtalálható innovatív technológiák felfedezése és értékelése új termékek és szolgáltatások bevezetése érdekében, amelyek a Vodafone teljes ügyfélköréhez is eljuthatnak.

• Üzleti, kereskedelmi fókuszú támogatás a kiválasztott cégeknek – a Vodafone Xone csapatának üzletfejlesztésben, hálózati technológiákban, eszköztervezésben, szórakoztató elektronikában, számlázó és fizető rendszerekben, adatelemzésben és tartalomszolgáltatásban és jártas szakembereitől. Összesen 24 cégnek lesz lehetősége kihasználni a Vodafone Xone-ban rendelkezésre álló irodát és tesztkörnyezetet.

• Termékek és szolgáltatások tesztelése a Vodafone Xone-nak a Vodafone globális hálózatával teljesen megegyező, teljesen védett környezetet nyújtó tesztelő és fejlesztő laboratóriumában. A fejlesztők így használhatják a 2G/3G/LTE, valamint az IP hálózatokat is, valamint hozzáférhetnek az IP Multimedia alrendszer IP szolgáltatási keretrendszeréhez. A labor egy dedikált gerinchálózaton keresztül kapcsolódik a Vodafone európai hálózataihoz. Emellett a Vodafone Xone össze van hangolva a Verizon Egyesült Államokban található Innovációs Centrumaival, így a programba beválasztott cégek hozzáférhetnek a Verizon Wireless 4G LTE hálózatához, a Vodafone és a Verizon közös fejlesztésű, nagy sebességű, következő generációs platformjához, valamint egyéb, az együttműködést segítő erőforrásokhoz is.

• Stratégiai beruházások lehetőségének felmérése startup vállalkozásokba a Vodafone Csoport kockázati befektetési alapján, a Vodafone Ventures-ön keresztül.

Siavash Alamouti, a Vodafone Csoport kutatás-fejlesztési igazgatója elmondta: "A Vodafone Xone a Szilícium-völgyben található startup vállalkozásoknak lehetőséget ad arra, hogy hozzáférjenek a világ több mint 30 országában található többszáz millió ügyfelünkhöz. Nagyon örülünk neki, hogy megoszthatjuk tapasztalatunkat és szaktudásunkat a völgy legizgalmasabb és legígéretesebb cégeivel."

Annak érdekében, hogy új technológiákat vonjon be a programba, a Vodafone Xone csapata számos interaktív, a résztvevők együttműködésén alapuló rendezvényt, például szemináriumokat fog szervezni a közeljövőben. Az érdeklődő vállalatok a www.vodafone.com/xone weboldalon tudhatnak meg többet a Vodafone Xone-ról.
(BrandTrend)