Kategória: Aktuális.

A korábbi évektől eltérően 2011 nyarán párhuzamosan zajlott a kategóriák versenye. A Goldenblog 2011-re közel 2 000 blogot neveztek be az olvasók, amelyek közül 1 491 felelt meg a feltételeknek, így az augusztus 8-án kezdődő szavazáson ennyi webnaplóra voksolhattak az érdeklődők. A verseny augusztus 21-i zárásáig 68 887 szavazat érkezett a blogokra. A nyerteseket augusztus 22-én kezdték kihirdetni a www.goldenblog.hu weboldalon és a közösségi médiumokban. Mindennap egy új kategória eredménye jelent meg, külön tükrözve a közönség és külön a szakmai zsűri által felállított rangsort.

goldenblog_dijatado_1

Az idén elismerésben részesültek:

Gasztroblogok
A zsűri értékelése alapján első helyezett a Világevő blog, egy személyes hangvételű, széles kitekintésű, saját készítésű, színvonalas fotókkal és videókkal illusztrált gasztroblog. A nyertes ajándéka egy 2 fő részére szóló Baldaszti’s vacsora, ahol egyedi összeállítású menüvel lepik meg a díjazottat, egy Baldaszti’s ajándékcsomag, amit a gourmet üzlet csúcsminőségű termékeiből válogatnak össze, ezenkívül a HVG Könyvek megjelenő gasztrokulturális könyvsorozata.
A közönség az első helyet az Olcsó Receptek blognak ítélte.

Kult-szórakozás
A zsűri döntése szerint első lett a Budapest Avantgarde – egy street-art blog, jól választott videókkal és képekkel. A győztes ajándéka a Microsoft Magyarország jóvoltából: egy Xbox 360 konzol Kinect szenzorral és a Kinect Adventures szoftverrel.
A közönség a Demotiváló blogot szerette a legjobban.

IT-blogok
A zsűri az Android Portált tartotta a legjobbnak. A blogként működő, magát portálként definiáló oldal célja, hogy összehozza a hazai Android-felhasználókat. A hírezés mellett értékeli a szolgáltatásokat, alkalmazásokat és lehetőségeket. Ebben a kategóriában a győztes a Hewlett-Packard Magyarország által felajánlott Compaq Presario CQ56-202SH notebookot vehette át.
A közönségszavazatok alapján az Appleblog végzett az első helyen.

Életmódblogok
A zsűri értékelése alapján első helyezett a Háziorvos blog lett, amelyik komoly szerepet tulajdonít a megelőzésnek, illetve megpróbálja bemutatni a leggyakoribb, otthon is kezelhető betegségeket és azok kezelési módjait. Nyereménye egy Kék Duna-voucher volt, amely 3 éjszakára biztosít szállást a szállodában, 2 fő részére, félpanzióval. Ezt az ajándékot a Kék Duna Wellness Hotel**** ajánlotta fel.
A közönségdíjas itt az Urban:Eve blog lett.

Szakértői blogok
A Szakértői blogok közül a zsűri a Cydoniát tartotta a legérdemesebbnek, egy olyan blogot, amelynek az űrutazás, a csillagászat és a tudomány a központi témája, mégpedig olyan formában, ami nem csupán a szakmai érdeklődők számára lehet érdekes. A bolgot egy HVG Könyvek válogatással és tetszőlegesen választható HVG Szemináriumokon való részvételi lehetőséggel díjazták.
A közönség kedvence a Kismamablog.

Hírblogok
A zsűri döntése alapján ebben a kategóriában a Véleményvezér blog, az utóbbi időszakban nehéz helyzetbe került magyar nyilvánosság egyik legfontosabb fóruma végzett az első helyen. Ajándéka egy wellness-, fitnesz- és masszázscsomag, a Continental Hotel Zara****Superior jóvoltából, valamint egy éves HVG-előfizetés és HVG Könyvek ajándékcsomag.
A közönség szavazatai alapján az Egyenlítő Blog lett az első helyezett.

Helyi.érték
A zsűri ebben a kategóriában a Személyes Világtörténet blogot találta a legjobbnak, ami kötelező olvasmány minden utazónak. Szerzője túravezetőként is tevékenykedik Iránban. A nagy utazó ajándéka egy Marco Polo és Gabo könyvcsomag, a fáradalmak kipihenéséhez pedig egy hétvégi ebédmeghívás 2 fő részére az ARAZ Étterembe.
A közönséget az Egy nap a városban fogta meg a legjobban.

Fotóblogok
A zsűri az első helyet a Julijohi blognak ítélte: Juli és Johi barátnők, de több ezer kilométer választja el őket egymástól. A blogon fotókon keresztül tudatják egymással és a világgal, hogy mi történik velük. Ajándékuk egy Berlebach 8023 kőrisfa állvány és egy 2D-s panorámafej a Leitz-Hungaria felajánlásával.
A közönség voksai alapján a Kreatív Művészet blog került az első helyre.

A kilenc közönségdíjat a Telenor Magyarország Zrt. ajánlotta fel. A szerkesztőségek ajándéka egy-egy ZTE MF 680 típusú modem, Telenor Hipernet 42 tarifacsomag, tizenkét hónapos előfizetéssel.

Az Egyéb blogok kategóriájában csak a közönség szavazatai alapján hirdettek nyertest. Az Apa-Fia képregény blog ajándéka egy ZTE MF 680 típusú modem, Telenor Hipernet 42 tarifacsomag és 12 hónapos előfizetés a Telenor Magyarország Zrt. jóvoltából, ezenkívül egy fő számára részvételi lehetőség a Bols Mixerakademia mixerképzésében.

A legtöbb mobilról küldött szavazatot begyűjtő blog mobilkülöndíjban részesült. A nyertes blogger, az Urban:Eve, egy blog életmódról, egyszerű és praktikus dolgokról, amik szebbé teszik az életet. Szerzője egy Samsung Galaxy Tabbal lett gazdagabb, szintén a Telenornak köszönhetően.

goldenblog_dijatado_2

A Goldenblog weboldalán júliusban és augusztusban összesen 253 922 látogatás és 579 958 oldalletöltés volt. A Webaudit adatai szerint a szavazás hónapjában, augusztusban összesen 167 942 látogató fordult meg az oldalon! Ennyien olvashatták a versenybe nevezett blogokat, tájékozódhattak a főtámogató és a szponzorok által felkínált ajándékokról. A blogszféra és a közösségi média működéséből adódóan pedig ez a szám a másodlagos eléréssel tovább növekszik.

A Goldenblog 2011 díjátadóját követő bulin az Irie Maffia Soundsystem szórakoztatta a résztvevőket.
(BrandTrend)