Kategória: Aktuális.

Az akár 75%-os intenzitású pályázat projektenként 500 millió forintos támogatást is jelenthet egy-egy piacképes ötlet megvalósításához.

Az Új Széchenyi Terv legújabb pályázata, a Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatására kiírt GOP 1.1.1 olyan projektekhez nyújt támogatást, amelyek szellemi hozzáadott értéket tartalmazó új, piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák kifejlesztését kívánják megvalósítani.

A pályázatra elsősorban agrár-, műszaki-, orvosi- vagy természettudományi szakterületen tervezett projektet várnak. Fontos, hogy a beruházás K F munkahely teremetéssel valósuljon meg. Az M27 ABSOLVO finanszírozási, pályázati és exporttanácsadó főként élelmiszeripari, gyógyszergyártó, zöld energia, területén, IT-szektorban tevékenykedő, hulladékgazdálkodást, szennyvízkezelést végző kis és nagyvállalatoknak, kutatóközpontoknak és egyetemeknek ajánlja ötleteik megvalósításához ezt a pályázati lehetőséget. Bátran pályázhatnak egy jó termékfejlesztéssel, termékportfólió bővítésével, új termékváltozatok létrehozásával, meglévő piaci problémákra adott válaszokkal, vevői igényeket kielégítő, találó megoldásokkal. Egy jól sikerült fejlesztéssel pedig a külpiaci megjelenés lehet a következő lépés, amelyhez az M27 ABSOLVO finanszírozási, pályázati és exporttanácsadó nyújt szakmai támogatást.

A pályázatot 2011. augusztus 1. és december 31. között lehet benyújtani. A támogatás vissza nem térítendő, minimum 40 millió Ft, maximum 500 millió forint. Felhasználható alapkutatásra, ipari kutatásra illetve kísérleti fejlesztésre. A támogatás mértéke az összes elszámolható költség maximum 65%-a, konzorcium esetében maximum 75%-a. A pályázóknak legalább a projekt összköltségének 10%-át saját erőből kell fedezni, és legfeljebb 25% előleg igényelhető.

A pályázat pontos leírása ITT található.
(BrandTrend)