Kategória: Aktuális.

A China.org.cn portál értesülései szerint a három óracég keresetében a hamis termékek értékesítésének abbahagyására kötelezést és 2 millió jüan összegű kártérítés megítélését kéri a bíróságtól a Taobao valamint a qianlong.com portálok ellen indított perben.

A cégek kérik továbbá, hogy a bíróság tiltsa el a Taobao üzemeltetőit a 7500 jüannál olcsóbban kínált Omega, Longines és Rado órák hirdetésétől.

Az Omega szerint eredeti karóráik átlagára 37500 jüan körül mozog, de a weboldalon alig néhány száz jüanért kínálnak hamisítványokat. A Taobao képviselői szerint az értékhatár megadása, mint az egyetlen indikátora a hamisítványoknak, nem lenne fair megoldás a kereskedőkkel szemben.

Az e-kereskedelmi oldal képviselői hozzátették, a bírósági eljárásról kapott értesítést követően számos problémás terméket levettek a kínálatból, ugyanakkor úgy látják, nem kivitelezhető, hogy az üzemeltetők minden egyes hirdetett termék esetében ellenőrizzék és hitelesítsék az információkat. Ennek okán ez év márciusában olyan programot indítottak, amelynek keretében véletlenszerűen ellenőrzik a kínálatban szereplő termékeket. A Taobao szerint az idei évben mintegy 47 millió jogsértést azonosítottak.
(HENT)