Kategória: Aktuális.
A Church of God állásfoglalása szerint a Sony jogosulatlanul használja új filmjében az egyházi szervezet logóját. A szervezet a film forgalmazásának betiltását kéri. A világszerte mintegy 150 országban jelen lévő Church of God a szervezet megalapításának 100. évfordulója óta, azaz immár 25 éve használja azt a logót, amellyel a mozgalom képviselői szerint a filmipar egyes képviselői visszaéltek. A keresztény hitközösség 2010-ben szerezte meg a védjegyoltalmat a körbeölelt keresztet formázó logójára.
A TorrentFreak értesülései szerint a Church of God képviselői most egy visszaélés ellen igyekeznek fellépni. A szervezet szerint a frissen bemutatott Salvation Boulevard című filmben a közösség logója, pontosabban annak tükrözött változata jelenik meg a vígjátékban szereplő egyház jelképeként. A filmben Pierce Brosnan alakítja Dan atyát, aki meglehetősen szokatlan módszerekkel üzleti vállalkozássá fejleszti egyházközségét. Ennek az egyházközségnek a logója az, ami szinte megegyezik a Church of God védjegyével.
A mozgalom képviselői szerint a logó filmbeli felhasználásával megsértették védjegyjogukat, ezért keresetet nyújtottak be a filmet gyártó Sony Pictures, Mandalay Pictures és IFC Films, valamint a filmet forgalmazó Comcast ellen. A szervezet kéri a bíróságtól, hogy rendelje el a film forgalmazásának megszüntetését, továbbá kártérítést is követel az okozott kárért.
Ez a második eset, hogy egy prominens hollywoodi alkotás ellen hasonló ügyben eljárás indul. Legutóbb a Mike Tyson ismert arctetoválását készítő mester perelte a Warner Bros stúdiót, mivel az a bokszolónak készített tetoválást jeleníti meg a Másnaposok 2 című filmben az alkotó hozzájárulása nélkül. Az ügyben peren kívüli megegyezés történt.
(BrandTrend)