Kategória: Aktuális.
Dakó Andrea tizenhét évet dolgozott a legnagyobb hazai és nemzetközi bankoknál, az utóbbi két évben pedig a WWF természetvédelmi szervezet fundraising tevékenységét építette, és a Föld Órája projektet vezette. Idén júniustól a MagNet Bank értékesítési igazgatója. Hitvallása szerint a társadalmi felelősség kiterjesztése a pénzügyekre kulcsfontosságú.
Dakó Andrea 1973-ban született Szegeden, diplomáit banki informatikából és nemzetközi projektmenedzsmentből szerezte. Munkáját az OTP Bank Csongrád megyei Igazgatóságánál kezdte, ahol 8 év alatt a pénzügyi tanácsadás minden területén sikeressé vált.
Karrierje Budapesten folytatódott 2000-ben, a Budapest Banknál. Itt először értékesítési vezetőként lakossági, kis-és középvállalati ügyfélkör építésével foglalkozott, majd a jelzáloghitelezési terület folyamatfejlesztésével bízták meg. Átfogó termék- és folyamatismereti tudását Andrea végül területi vezetőként mélyítette el, és tizennégy budapesti fiók értékesítését menedzselte, vezető szerepet vállalva a fióknyitási stratégia kidolgozásában.
2006-ban az újonnan megalakult Allianz Bank hálózatirányítását bízták rá, hatáskörébe tartozott minden ügyfélszolgálati terület, a banki fiókhálózattól a call centeren át a központi panaszkezelésig, valamint a cash management. Részt vett a bank növekedési stratégiájának kidolgozásában, munkájával a biztosítói-banki szinergia megteremtésében ért el jelentős hatásokat. 
2008-tól a Raiffeisen Bank lakossági üzletágvezető helyetteseként a stratégiai partnerkapcsolatok kerültek feladatai középpontjába. Ezt az irányultságot vitte tovább a civil szektorba, amikor 2009 áprilisában a WWF Magyarország csapatához igazolt. Andrea ezzel egy régóta dédelgetett álmát váltotta valóra: több mint tíz év önkéntes munkával szerzett tapasztalatát és üzleti szemléletmódját egy nemzetközi civil szervezet fundraising területének megerősítésében kamatoztathatta.
A WWF Magyarországnál elért eredmények közül arra a legbüszkébb, hogy az elmúlt évek kedvezőtlen piaci körülményei között is jelentős mértékben növelte a szervezet vállalati támogatóinak és magán adományozóinak számát. Az általa kidolgozott CSR stratégia eredményeként a WWF az első hazai civil szervezet, amely GRI alapú fenntarthatósági jelentésben számol be érintettjeinek a felelős működéséről és törekvéseiről.
A MagNet Bank frissen kinevezett értékesítési igazgatójaként az értékesítési területért, a fiókhálózatért és a hálózati hitelosztályért felel. "Nagy örömmel vágok bele a MagNet Bank hálózatának és ügyfélkörének építésébe, mert ezzel hozzájárulhatok, hogy az újbanki úttörő szerep pénzügyileg még sikeresebbé válhasson." -mondta el a MagNet Banknál vállalt szerepéről.
(BrandTrend)