Kategória: Aktuális.
Még tavaly októberben indult átfogó, kalózkodás elleni rendőrségi kampány az országban. Jiang Zengwei gazdasági miniszterhelyettes elmondása szerint jelentős eredményeket értek el: a 9 031 őrizetbe vétel mellett kiemelte, hogy 12 854 illegális hamisító műhelyre és üzemre került lakat, és 4 904 értékesítői hálózatot számoltak fel. Mindehhez összesen 156 000 esetet kellett kivizsgálnia a hatóságoknak. A felfedezett hamisítványok értéke meghaladta a félmilliárd amerikai dollárt.
A politikus arról is szólt, hogy a kampány idején ellenőrizték az állami hatóságok, ügynökségek szoftvereinek eredetiségét is. Bár korábban a Nemzeti Szerzői Jogi Hivatal kijelentette, hogy az állam valamennyi központi szerve csak eredeti programokat futtat, az ellenőrzéseket most kiterjesztették alsóbb, önkormányzati szintre is. A miniszter kilátásba helyezte, hogy az ellenőrzések hamarosan elérik az állami tulajdonú vállalatokat is – írja a Shanghai Daily.
Jiang Zengwei leszögezte, hogy Kína elkötelezett a hamisítás és kalózkodás elleni harcban. Biztosította a szellemi tulajdonjogok jogosultjait, hogy ezután is számíthatnak az állam segítségére, a jogsértők szigorúbb büntetésére. E téren – tette hozzá – készek megfontolni a külföldi vállalatoktól kapott tanácsokat is.
(HENT Hírlevél)