Kategória: Aktuális.
Az Emese Park egy Szent István-kori falut elevenít meg a főváros közelében, Szigethalmon. A középkori Várispánság célja, hogy hiteles és szórakoztató formában mutassa be a kora Árpád-kor tárgyi és szellemi hagyatékát, az akkori magyarságot és a korabeli Európát alkotó népeket.
A 12 hektárnyi területen "a Várispánság népe" korhű eszközökkel és viseletben végzi mindennapi tevékenységét, a kézművességtől, az állattartáson, a növénytermesztésen és a halászaton át, a fegyveres harc gyakorlásáig. A programokba és a Park életébe minden látogató aktívan bekapcsolódhat.
 
"Izgalmas kihívást jelent számunkra, hogy XXI. századi eszközök segítségével hogyan hozhatjuk közelebb a nagyközönséghez a X-XI. századi települést és a kora középkort. Az Emese Park egyik különlegessége, hogy életvitelszerűen mutatja be történelmünk egyik fontos időszakát, az államalapítás korát. Biztosak vagyunk abban, hogy a gyermekeket és a felnőtteket egyaránt lenyűgözi majd a páratlan hangulat, amely egy szinte elfeledett korba repít vissza bennünket" –mondta Jekler Rudolf, a Morpho Communications ügyvezető igazgatója.
(BrandTrend)