Kategória: Aktuális.
Innen ered a cég szójátékon alapuló neve: az Auchan szót úgy ejtik, mint a fennsíkot jelentő "haut champs" szót. A textilüzemből átalakított, családi tulajdonban lévő és mindössze 30 főt foglalkoztató szupermarket azóta 12 országot és több szakmát magába foglaló világbirodalommá nőtte ki magát. 500-nál több hipermarket, 750 szupermarket van a családi vállalkozás birtokában, 300-nál több kereskedelmi központ áll az Immochan kezelésében, a csoporthoz tartozó Oney Banknak pedig 10 országban 6,5 millió ügyfele van.
A mai napig is családi tulajdonban lévő, a tőzsdén nem jegyzett, s a kereskedelem területén a világ nyolcadik legnagyobbjaként nyilvántartott cégcsoport hipermarket ágazata 2010-ben 229 ezer embert foglalkoztatott a világ 12 országában. Az 50. születésnap alkalmából mind a 12 országban a vállalat közös vacsorára hívta meg a munkatársakat. Az est keretében levetítették a 80. életévét betöltött Gérard Mulliez, a cég alapítójának video üzenetét, és bemutatták az "Auchan Saga" című, az Auchan történetét feldolgozó filmet. 
A csoport történetében a nemzetközi porondra lépés egyik fontos pillanata volt a magyarországi megjelenés. Az 1998-ban megnyitott budaörsi, és a 2000-ben megnyitott soroksári áruház sikere, a magyar gazdaságba vetett bizalom eredménye, hogy a 13. születésnapját ünneplő Auchan Magyarország Kft. mára 12 áruházat üzemeltet: kilencet Budapesten és környékén, hármat (Székesfehérvár, Kecskemét, Miskolc) pedig vidéken.
A vállalat által foglalkoztatott 5800 munkatárs  92%-a a vállalat három alapértékének – bizalom, megosztás, fejlődés – köszönhetően a nemzetközi Auchan részvényese. Az 50. születésnap alkalmából rendezett ünnepség méltó keretet adott arra is, hogy az Auchan Magyarországnál 5, 10 és 15 éve dolgozó több mint 900 kollégát is megünnepeljék.
(BrandTrend)