Kategória: Aktuális.
A négynapos rendezvényen közel 100 féle hazai és nemzetközi, ismert és kevésbé ismert különleges sör mutatkozik be a Budai Várban. A sör ünnepére meglepetésekkel, színes kóstolókkal készülnek a nagy hazai sörgyártók, így a Borsodi Sörgyár, a Dreher Sörgyárak, a Heineken Hungária, valamint a kisebb sörfőzdék is. Sörsátrak, sörfalu, sörtörténeti kiállítás, gasztronómiai különlegességek, valamint koncertek várják a sörkedvelőket. A fesztivál szóvivője, Péter Anna hangsúlyozta: a gasztronómiai forradalom immár a sörre, a hazánkban talán legnépszerűbb italfajtára is végre átterjedni látszik.
"A gasztronómiában az utóbbi években tapasztalható, látványos, pozitív változások érzékelhető mértékben átterjedtek a sörre is, ez a többi között köszönhető a sörgyárak gasztronómia felé nyitásának, a blogok érdeklődésének és eseményeket gyorsító szerepének. A hazánkban évtizedekig egyeduralkodó világos lágerek mellé egyre több izgalmas és különleges sört lehet beszerezni, sőt itthon is készülnek ilyenek.” – mondta Péter Anna.
A fesztivál a Budai Vár három impozáns helyszínén, a Hunyadi udvarban, az Oroszlános udvarban és a Savoyai teraszon zajlik majd négy napon keresztül. A nyári fesztiválsorozat záró rendezvényén a "főszereplő" sör mellett koncertekkel, stand-up fellépőkkel, ismert és népszerű fellépők hosszú sorával is várják majd a sörbarátokat.
A fesztivál sörnagyköveti tisztségét Aranyosi Péter, a Dumaszínház és a Showder Klub állandó fellépője tölti be. "Általában minőségi, ritkábban mennyiségi sörfogyasztóként úgy érzem, a sörnagykövetség nem áll messze a torkomtól, és persze az sem baj, ha a vesém mindeközben tisztul." – mondta el a fesztivál ötletét üdvözlő sörnagykövet. 
(BrandTrend)