Kategória: Aktuális.
Két vancouveri vállalkozás és egy hozzájuk kapcsolódó harmadik cég köteles 2,5 millió dollár összegű kártérítést fizetni hamis termékekkel való üzletelés miatt. egy hétfőn meghozott kanadai bírósági döntés szerint. A Vancouver Sun értesülései szerint a kártérítést a Burberry és a Louis Vuitton cégek kapják.
A bíró ítéletében hangsúlyozta, az érintett kanadai cégek szándékosan, anyagi haszon reményében gyártatták, importálták és értékesítették jogosulatlanul az ismert LV és Burberry védjegyekkel ellátott termékeket. A 2008-ban kezdődött nyomozás szerint a vállalkozások külföldi gyártókkal működtek közre, elosztópontokat tartottak fenn, országszerte üzletekben és az interneten értékesítették a védjegyjogokat sértő árucikkeket.
A bíróság eltiltotta a cégeket a Burberry és a Louis Vuitton védjegyeinek használatától, továbbá elrendelte, hogy a cégek készleten lévő hamis termékeit semmisítsék meg. Az ítéletben meghatározott kártérítési összeg rekordnak számít Kanadában. Az eddigi legmagasabb érték 1 millió dollár volt, amelyet 2008-ban egy hamis Louis Vuitton termékekkel kereskedő burnaby-i személy volt köteles megfizetni. 
(HENT Hírlevél)