Kategória: Aktuális.
Szakértők szerint a luxusmárkák alapján készült hamisítványok rendkívül megtévesztők lehetnek. A UPS csomagküldő szolgálat louisville-i telephelyén tartottak ellenőrzést a hatóságok, amikor a mintegy 15 ezer darab, hamis márkajelzésű hamis karórára rábukkantak. A Kínából érkezett szállítmányt egy texasi cégnek postázták volna – írja a WLKY.com portál.
A hatósági becslés szerint 1 millió dollárt érő hamisítványok között Armani, Cartier, Lacoste és Breitling órák szerepeltek. A híroldal által megkérdezett szakértő szerint egy eredeti Breitling óra ára 6-8 ezer dollár között mozog, míg a hamisítványokat 25 és 300 dollár közötti áron értékesítik.
Jim Allen, a Genesis Diamond vezetője elmondta, a hamisítványok egyre jobb minőségűek, és egyre meggyőzőbbek. Mint mondta, több évtizedes tapasztalata során találkozott már olyan hamis órával, amit szét kellett szednie ahhoz, hogy biztosan állíthassa, a termék nem eredeti. A hatóságok szerint épp ezért nagyon fontos, hogy a hamisítás ellen fellépjenek, hiszen, ha a hamisítványok felismerése a szakértőknek is nehézséget okoz, az átlagfogyasztókat még könnyebben megtévesztik.
A UPS közleményében hangsúlyozta, minden országban komolyan veszik a biztonsági kérdéseket, ahol a cég csomagküldőként jelen van. Ennek érdekében bármikor hajlandóak együttműködni a hatóságokkal, hogy a feladott és kiszállítandó csomagok biztonságosságát garantálják. 
(HENT Hírlevél)