Kategória: Aktuális.
A 2010-es vizsgálat során az ellenőrzött autók csaknem 12 százalékán az előírt 1,6 milliméternél kisebb volt az abroncsok mintamélysége.
"Ezek az adatok különösen riasztóak az évnek ebben a szakában, hiszen a családok ilyenkor indulnak hosszabb útra túlterhelt autóval. A biztonság érdekében fontos, hogy utazás előtt ellenőrizzék az abroncsokat" – nyilatkozta Des Collins (Vice President European Communications Office, Bridgestone Europe).
Az alacsony abroncsnyomás több okból is rossz: veszélyezteti az autóban utazók biztonságát, mivel csökken az autó irányíthatósága, csökken az abroncs élettartama, és nő az üzemanyag-fogyasztás és a széndioxid-kibocsátás. Most, amikor több millió család indul nyaralni Európában, a Bridgestone mindenkinek azt javasolja, hogy a biztonságos és környezetbarát vezetés érdekében tartsa be a következő alapvető szabályokat:

pressure_check

 Ellenőrizze az abroncsnyomást, mielőtt nyaralni indul: az ajánlott nyomásszint fel van tüntetve a tanksapka belső oldalán, a vezető ülésnél lévő ajtón vagy a jármű kézikönyvében. Hideg állapotban ellenőrizze a nyomást, és ne felejtse, hogy teli autónál magasabb abroncsnyomás szükséges. 
 Nyaralás után is ellenőrizze az abroncsnyomást: a meleg és a hosszú út miatt csökkenhet a nyomás. Általában célszerű havonta ellenőrizni az abroncsnyomást és a mintamélységet.
 Ne hagyja, hogy az abroncsnyomás túlságosan lecsökkenjen: a nyomás 0,3 bárral magasabb meleg abroncsok esetében. A nem megfelelő nyomású abroncs kevésbé ellenálló.
A Bridgestone Europe már korábban bejelentette, hogy három évvel meghosszabbította az Európai közlekedésbiztonsági chartával való együttműködését – ez az Európai Bizottság programja a közlekedésbiztonság terén tett konkrét lépések támogatására, valamint a jó gyakorlatok átadására. A megállapodás értelmében a Bridgestone folytatja a vezetők közlekedésbiztonsági oktatását, ezen belül legalább évi 30.000 abroncsellenőrzést végez, és közzé teszi a felmérés eredményét.

Tyre_Safety_Checks_in_Ruisbroek

A Bridgestone Europe és nyugati régiója (Franciaország és a Benelux államok) összefogásának eredményeképpen mintegy 1000 abroncsellenőrzést végeztek Brüsszelben a múlt hónap során. A cég német, angol, spanyol, lengyel, francia és ír leányvállalatai több közlekedésbiztonsági ellenőrzést terveznek 2011 második felében.
(BrandTrend)