Kategória: Aktuális.
A Goldenblogot  2005-ben indította el először a hvg.hu a blogélet fellendítése és a legjobb, szakmailag is kiemelkedő blogok megismertetése céljából. 2011-ben a korábbi évektől eltérően egy időben zajlik mind a kilenc kategória versenye: gasztroblogok, kult-szórakozás, IT-blogok, életmód, szakértői, hírblogok, helyi.érték, fotó- és egyéb blogok kategóriájában lehet nevezni. 
A nevezési időszak július 7-től és július 28-ig tart, ez idő alatt, majd utána egy hétig történik a várhatóan több ezer blog szűrése előre ismertetett tartalmi és minőségi szempontok szerint. A szűrés után kezdődik a kéthetes közönségszavazás, és ezzel párhuzamosan folyik majd a szakmai zsűri munkája. A verseny végén mind a kilenc rögzített kategóriának egyenként két nyertese lehet: egy a közönségszavazatok és egy a szakmai zsűri szavazatai alapján. 
A győztesek kilétét a Goldenblog 2011 weboldalán hozzák nyilvánosságra, a díjakat pedig szeptember elején, a versenyt lezáró gálaesten adják át – tájékoztatta a HVG Online Zrt. kedden az MTI-t. A közönségszavazásban bárki részt vehet, aki a Goldenblog weboldalán vagy mobiloldalán érvényes Facebook-jelszóval lép be. Az okostelefonok terjedése és a mobilplatformok fejlődése életre hívott egy különdíjat is, ezt az a blog nyerheti el, amelyre a legtöbb "mobil" szavazat érkezik.
(BrandTrend, MTI)