Kategória: Aktuális.
160 óra közérdekű munkára ítélte a glasgow-i kerületi bíróság Christopher Clarke-ot, aki bevallotta: 6 filmet rögzítetett titokban kamerás mobiltelefonjával, amelyeket később fizetős fájlmegosztó oldalakon tett közzé. 
Az ügy felgöngyölítésében a Federation Against Copyright Theft (FACT) szerzői jogvédő szervezet vett részt. A szervezet rendszeresen monitorozza az internetes fájlmegosztó oldalakat, és felfigyelt több hasonlóan kamerával rögzített mozifilmre, amelyek között olyan produkciók voltak megtalálhatók, mint a Nanny McPhee, a Ha/ver vagy a Vasember 2. A nyomok egyenesen a glasgow-i Cineworld moziba vezettek.
A nyomozásban sokat segített, hogy a FACT hozzáférhetett azon bérletesek listájához, akik korlátlan mozizásra szóló havibérletet vásároltak. Így jutottak el a 25 éves Clarke-hoz, aki a kérdéses filmek közül az összeset megnézte. A FACT értesítette a rendőrséget, amely lecsapott az éppen a moziból távozó Clarke-ra. A férfinél megtalálták az elrejtett mobiltelefont, amely a Ridley Scott által rendezett Robin Hood felvételét tartalmazta. A hatóság később Clarke lakásán további filmek felvételeit is megtalálta a férfi számítógépén.
(HENT Hírlevél)