Kategória: Aktuális.
Egyebek mellett ebben az elismerésben részesült Császár Babett, aki második helyezést ért el azon a nemzetközi ékszerversenyen, amelynek legszebb darabjait a londoni Ékszerhéten is kiállították.
A Swarovski-gyár által tavasszal meghirdetett ékszerversenyre több száz nevezés érkezett a világ minden tájáról. Az első fordulóban még az internetes közösség válogatott a szebbnél szebb kreációk közül, majd az ötven legtöbb szavazatot kapott alkotás a szakmai zsűri elé került. A legjobbnak ítélt húsz ékszert június 6. és 12. között kiállították a londoni Ékszerhéten, így ezek az alkotások együtt szerepelhettek a világ vezető ékszerészeinek és manufaktúráinak termékeivel.
A végső döntést Annabel Sykes, a legnagyobb brit online ékszerbolt, az E-Beads igazgatója, Laura Brocklebank, a Swarovski képviselője, Andy Farrow, az egyik legelismertebb európai ékszertervező és Della Tinsley, a londoni Ékszerhét társigazgatója hozta meg: az egyetlen Közép-Európából döntőbe került ékszerkészítő, a magyar Császár Babett a verseny második helyezettje lett.

A_night_with_squares

A zsűri értékelése: "Babett gyönyörűen kidolgozott nyaklánca hihetetlenül ötletes munka, amely a Swarovski-elemek és a kásagyöngyök kreatív egybedolgozását jeleníti meg. Az ékszer elkészítése során Babettet elsősorban a Swarovski kocka és négyzet alakú kristályai, valamint a modern városi fények aszimmetrikus formái inspirálták arra, hogy a látszólag végtelen lehetőségeket egy egyedi kompozícióban összegezze."
A háromgyermekes családanya évek óta készít ékszereket, ám eddig inkább csak hobbiként tekintett erre a tevékenységre hivatása, a matematika tanítása mellett. Így beszélt erről a hg.hu portálnak adott interjújában: "Öt-hat éve foglalkozom ékszerkészítéssel. Az egész úgy jött, hogy szerettem volna ilyen ékszereket hordani, de nagyon drágán árulták őket, ezért úgy gondoltam: ezt én is meg tudom csinálni. Matematikát tanítok általános iskolában, felső tagozatban, és ezek mellett ékszereket készítek. Az utóbbi egyelőre még csak hobbi, de remélem, hamarosan kinövi magát."
(BrandTrend)