Kategória: Aktuális.
Kendall Allen, a Laredo Group alelnöke így ír az AdAge Digital hasábjain: "Észrevették, hogy az online reklám háza táján senki nem beszél az üzenetről? Az egész a mechanizmusról szól, hogyan adjuk, vesszük és szolgáljuk ki a reklámokat, mert ott van ‘okosban’ a pénz. Bár soha nem állt még rendelkezésre ilyen gazdagságban az intelligens, hatékony és produktív kiszolgáló technológia, beleragadtunk a matekozásba, ami előbb-utóbb visszafelé fog elsülni és teljesen lebénítja az ügynökségi szakembereket."
A kreativitás és a hatékonyság nemhogy jól megférnek egymással, de sokat kockáztat az, aki egyiket a másik rovására tolja előtérbe az online kommunikációban. Nem kevesebbet állítottak azok a szakemberek, akik az Adaptive Media tavaszi szakmai workshop-ján esettanulmányok sorával szemléltették, hogy a kreativitás nem öncél, a hatékonyság csak tiszta fókusz és stratégia esetén értelmezhető, a két fogalom pedig egyáltalán nem áll kibékíthetetlen ellentétben egymással. 
"Kreativitás és hatékonyság online" címmel tartotta immár hagyományosnak mondható, negyedik alkalommal megrendezett tavaszi workshop-ját az Adaptive Media. A mintegy hetven szakember részvételével zajló szakmai esemény a Nagy Kreatív Nap párhuzamos rendezvénye volt, a résztvevők a sales house hirdető ügyfeleinek marketinges döntéshozói és médiaügynökségi partnereinek vezetői és médiatervezői közül kerültek ki.
Adaptive_workshop_01

Szabó Ákos, az Adaptive Media üzletfejlesztési vezetője, egyben a workshop programfelelőse és házigazdája friss, innovatív, kreatív és egyben jól mérhetően hatékony online reklámkampányok és kommunikációs megoldások bemutatására kérte fel a vendégelőadókat. Probáld Attila, a HPS Interactive account director-a a közösségi média márkaépítő képességét illusztrálta hazai és nemzetközi példákkal. Bujtás Attila, a Rebel Rouse kreatív igazgatója a márkák köré építhető online tartalmakról beszélt, és a Volkswagen Amarok bevezető kampányát hozta szemléletes példaként.

Túróczi András, a Kirowski médiaigazgatója egy kifejezetten magas megtérülési rátát hozó OTTO-kampány tanulságait mutatta be. Ács Attila, a Wunderman account director-a a Microsoft két eltérő szolgáltatásának online kommunikációját szemléltette. A vendégelőadók sorát Ambruszter Géza, a Carnation médiaigazgatója zárta, akivel a Coca Colának a 2010-es labdarúgó VB-hez kapcsolódó szellemes és hatékony online megoldásain nosztalgiázhattak a résztvevők. Az Adaptive Workshop-ot előadói kerekasztal-beszélgetés és a szokásos, új interaktív hirdetési megoldásokat bemutató prezentáció zárta.

A hagyományoknak megfelelően az Adaptive Media már tervezi őszi workshop-ját , ahol a sales house az aktuális szakmai kérdések mellett rich media hirdetési megoldásainak tovább bővülő palettáját tárja majd a résztvevők elé.
(BrandTrend)