Kategória: Aktuális.
Tehetségkutató, kiállítások, beszélgetések,  játék- és esélyegyenlőségi programok adták a hangulatot az együtt szórakozó tanárok és hallgatók jókedvű egységének, a Főiskola kertjében megrendezett tavaszi ünnepségen. Az estét a művészeti hallgatók lélegzetelállító fényfestése zárta.
"Tíz év öröm. Ez egy sikertörténet már az első pillanattól, főleg így, hogy sikerült megőrizni a kezdeti időszak nyílt és családias hangulatát." – Dr. Vass László rektor jellemezte így a BKF eddigi történetét. Persze az öröm mellett rengeteg munka van abban, hogy az intézmény most itt tart és idén elnyerte a Superbrands 2011 védjegyet.
Induláskor az Európai Uniós országok munkaerőpiacát elemezve a jó kommunikációs készség oktatására építették fel a koncepciót és kezdődött két alapszakkal (kommunikáció és üzleti kommunikáció) az oktatást. A felvételizők között hamar népszerű intézmény aztán 2006-ban már új épülettel bővült, amelyhez támogatást – komoly felkészülést követően – az első felsőoktatási infrastruktúrafejlesztési pályázaton nyerte el a Főiskola. Dinamikus fejlődése mentén haladva 2009-ben a BKF integrálta a Heller Farkas Főiskolát, annak a piacon egyik legnépszerűbb turizmus képzésével. Ezzel a lépéssel létrejött Magyarország legnagyobb magánkézben lévő főiskolája. 
A kommunikációs paletta művészeti ága felé nyitásként ugyanebben az évben vizuális művészeti alapszakokat hirdettek meg a BKF-en. A Kepes András dékán vezette művészeti kar bár még csak az első évében jár, de a 30. jubileumi OMDK-n a hallgatók 10 dobogós helyet is szereztek, köztük négy első helyet. Jelenleg már 12 művészeti képzés közül választhatnak a hallgatók és – sok más mellett – előkészületben van több mesterszintű művészképzés is. 
A 10 éves ünnepség azonban elsősorban a közösségről szólt, az egykori és a mostani hallgatók, tanárok vidám elegyéről. A BKF mindig is alapértékének tekintette a nyitottságot, közvetlenséget, a születésnapon pedig fokozottan igaz volt. A játékok, kiállítások és más programok között hömpölygő tömegben sokan leálltak beszélgetni a rektorral, hallgatók és oktatók együtt bíztatták a tanár-diák foci résztvevőit és együtt léptek fel a nagyszínpadon zajló tehetségkutatón is. 
Az együttműködés legszebb példája volt az estét záró fényfestés. A művészeti kar hallgatói több hete készültek az eseményre, média designerek, fotósok, mozgóképszakosok együtt alkották és dokumentálták a nagy sikerű produkciót, ahol a BKF körépületét hol a római Colosseummá, hol videó játék kijelzőjévé változtatták a diákok.
Ez a közösség, és ennek a kreatív ereje az, ami a BKF igazi erőssége. Ahogy Dr. Vass László mondta: "Amit elértünk, ahhoz olyan kollégák kellettek, akik partnerek voltak, kreatívan dolgoztak a közös célért és együtt lehetett működni velük. Itt teljesen más a hangulat, mint más felsőoktatási intézményekben. Nyitottság, rugalmasság, jókedv, fiatalosság, áldozatkészség és dinamizmus jellemzi a BKF-et. Örülök, hogy ennek az egésznek a részese lehetek." 
(BrandTrend)