Kategória: Aktuális.
A BBC Entertainment csatornán április 29-én délelőtt sugárzott folyamatos, élő közvetítés a BBC ONE tudósításának szimultán közvetítése lesz. (A BBC ONE a BBC zászlóshajó csatornája az Egyesült Királyságban.)  Az esküvői közvetítés kínálja a legfőbb látnivalót a BBC Worldwide Channels királyi esküvővel kapcsolatos európai műsorrendjében, melyben a Cat Deeley által vezetett Royally Mad című szórakoztató műsor mellett helyet kapnak a királyi család életébe betekintést engedő dokumentumfilmek, valamint a BBC World News-on sugárzott esküvői témájú különkiadások is.    
A BBC Entertainment csatornán Huw Edwards, a BBC ismert hírolvasója a Buckingham-palotán kívülről tudósítva irányítja a nagy nap eseményeit közvetítő BBC műsorvezetők csoportját. Huw műsorvezető-társai Fiona Bruce és Sophie Raworth lesznek, akik London központjának jelentősebb helyszíneiről tudósítanak.   
Az elmúlt években Huw Edwards számos alkalommal tudósította a BBC nézőit olyan jeles állami eseményeken, mint a D-nap 60. évfordulója 2004-ben, a Pápa látogatása, a zászlós díszszemle a királynő születésnapján, a Parlament hivatalos megnyitója, az emlékezés napi ünnepség, valamint a Pekingi Olimpia, illetve a Nemzetközösségi Játékok nyitó- és záróünnepsége. Edwards így kommentálta megbízatásának hírét: "Nagyon örülök a hírnek. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy részt vehetek e nagyszabású nemzeti ünnepszámba menő esemény közvetítésében."
A BBC Entertainment április 25-től, hétfőtől kezdi meg a királyi esküvővel foglalkozó műsorok sugárzását.
(BrandTrend)