Kategória: Aktuális.
A zártkörű megbeszélésen Kollarik Tamás felvázolta a hazai könnyűzene képviselőinek az új magyar médiarendszer jellemzőit, és szólt a Közszolgálati Kódex és a Közszolgálati Testület fontosságáról is. A Testülettel kapcsolatban a Médiatanács tagja elmondta: annak működésével a civil kontroll erősödik a médiaszabályozásban, amely ennek köszönhetően tisztább és átláthatóbb lesz. A Közszolgálati Kódexre vonatkozóan kiemelte, hogy a találkozó egyik fő célja éppen az volt, hogy a Médiatanács felhívja a figyelmet arra, hogy az alapdokumentum szövege még nyitott és abba az érintettek észrevételei is bekerülhetnek, így a könnyűzenei élet bármely szereplője javaslatot tehet annak tartalmára.
Auer János elmondta, hogy a múlt év decemberében elfogadott Médiatörvény alapján a Közszolgálati Testület biztosítja a közszolgálati médiumok felett a civil felügyeletet, egyúttal hivatott a közszolgálati megbízás, azaz a Közszolgálati Kódex érvényesülésének ellenőrzésére.
Czutor Zoltán a SZERZőK elnöke a megbeszélést követő sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a keddi találkozó egy előremutató párbeszéd kezdete volt. Hozzátette: a magyar könnyűzene képviselői üdvözlik a Médiatanács nyitottságát a műfaj felé, és reményét fejezte ki, hogy az egyeztetések rövidesen folytatódnak majd. A találkozón résztvevő Médiatanács-tagok és a könnyűzene képviselői is üdvözölték, hogy az új Médiatörvény szerint több magyar zeneszámot kell sugározniuk a rádióknak.
(BrandTrend)