Kategória: Aktuális.
Az idén negyedik alkalommal megrendezésre kerülő A4U Awards díjátadást 2011. május 17-én Londonban tartják. A mértékadó teljesítmény-alapú (affiliate) marketing-szakértők, ismert fejlesztők és stratégák részvételével zajló A4U nagyszabású szakmai esemény újdonságaként nemzetközi kategóriában idén először olyan vállalatok is megmérettethetik magukat, amelyek nemzetközi színtéren tevékenykednek, székhelyük viszont nem feltétlenül az Egyesült Királyság, de ott is aktívak. A bírálóbizottság az előremutató módszereket, a terjeszkedést és a sikeres tevékenységet díjazza a kiadók, a hirdetők, a hálózatok és az ügynökségek körében.
Rendkívüli szakmai elismerésnek számít, hogy a nemzetközi kategória shortlistájára a TradeTracker teljesítmény-alapú online marketing hálózat is felkerült. A nemzetközi hálózat online kiadóknak (híroldalak, blogok, tematikus oldalak) biztosít lehetőséget, hogy bevételt termeljenek web-oldalukból a TradeTrackeren futó hirdetők kampányainak promotálásával.

Röviden összefoglalva egy blog vagy egy portál jutalékos rendszerben népszerűsíti és adja el valaki más termékét. A kereskedők maguk határozhatják meg, hogy milyen teljesítmény után mennyi jutalékot fizetnek, a weboldal üzemeltetője pedig egy virtuális polcról emelheti le a célcsoportjának megfelelő kampányt. Az ehhez szükséges független platformot, amely a fenti szereplőket kapcsolja össze, a TradeTracker rendszer biztosítja egy innovatív szoftver segítségével. A szisztéma felhasználóbarát, könnyen áttekinthető: a webáruház tulajdonosa bármikor bejelentkezhet a központi rendszerbe, ahol láthatja azokat a weboldalakat, amelyek kihelyezték hirdetését. Kommunikálhat velük, és folyamatosan követheti, kinek mennyi jutalék jár

A nemzetközi affiliate hálózat jelenleg nyolc ország több mint 64 000 online kiadóját és 2200 kereskedőjét fogja össze. Sikerüket a kiadók és a kereskedők között kialakított kapcsolatokra alapozzák; a "nem nyert nem fizet" modellt alkalmazva kínálnak lehetőséget ügyfeleiknek.
A Trade Tracker International-t 2005-ben alapították Hollandiában. Irodái megtalálhatók az anyaországon kívül Németországban, az Egyesült Királyságban, Belgiumban, Svédországban, Lengyelországban és 2010 óta hazánkban is.
(BrandTrend)